Tarih: 26.01.2022 09:32

KIRSALDA KAR MANZARASI

Facebook Twitter Linked-in

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Gazipaşa’da da etkisini gösterdi. Son yılların en sert kışının yaşandığı ilçede yüksek kesimlere kar yağdı. Beyaz örtüyle kaplanan kırsal mahallelerde kartpostallık görüntüler yaşandı.

 

Gazipaşa’nın kırsal mahallelerinde kar sevinci yaşandı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Gazipaşa’da da etkisini gösterdi.  Dün gece saatlerinde kırsal mahallelere lapa lapa kar yağdı. Gazipaşa kırsalı kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. Kar fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar kar kalınlığına dikkat çekerek “Buralara daha hiç böyle kar yağmamıştı” dediler.

 

ZİRAİ DON UYARISI

 

Öte yandan meteoroloji Gazipaşa’yı don riskine karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Gazipaşa’da 28 Ocak sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı belirtildi. Akşam ve gece saatlerinde kıyılarda hafif, yer yer orta kuvvette, iç kesimlerde ise kuvvetli zirai don olayı beklenildiği belirtildi. Açıklamada, çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olunması istendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —