SOĞUK HALİ VURDU

YEREL 25.01.2022 09:42:55 0
SOĞUK HALİ VURDU

Dondurucu soğuklar nedeniyle Gazipaşa haline gelen ürün miktarı yüzde 40 azaldı. Komisyoncular Derneği Başkanı Hamdi Fidan, “5 günde toplanan ürün şimdi 10 günde toplanıyor” dedi.

 

Yurt genelinde etkili olan soğuk ve dondurucu hava örtü altı üretimin üssü Gazipaşa’da sebze meyve toptancı halini de vurdu. Soğuk hava dolayısı ile hale gelen ürün miktarı yüzde 40 azalırken, ürün fiyatlarda artış yaşandı. Ülke genelinde yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk ve dondurucu hava şartları Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Toptancı Hali’ni de vurdu. Gazipaşa’da devam eden soğuk hava dolayısı ile hale gelen ürün miktarı yüzde 40 düştü.  Azalan tonaj nedeniyle ürün fiyatlarında artış yaşandı. Öte yandan, ilçeden diğer şehirlere ürün taşıyan tırlar ise yolların kapalı ya da karlı olması dolayısı ile halden çıkış yapamayarak beklemeye başladı. Bekleyen ürünlerin yan tarafları ve üst taraflarına kâğıt ile kaplama yapılarak soğuktan donmasının önüne geçiliyor.

 

TOPLAMA SÜRESİ 10 GÜNE ÇIKTI

 

Gazipaşa haline gelen ürünlerde yüzde 40 azalma olduğuna dikkat çeken Gazipaşa Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Hamdi Fidan, “Gazipaşa Toptancı Hali’nde fiyatlarımız yükseldi. Keşke fiyatlar yükselmese de ürün miktarımız aynı kalsaydı. Çiftçilerimiz şu an her gün soba yakıyor. Bunlar girdi maliyetlerini yükseltiyor. 5 günde toplanan salatalık soğuk havadan dolayı 10 günde toplanıyor. Fiyatlarda yükselme oldu ama tonajı düşünürsek çok büyük bir artış yok. Üretim düştü, toplama süreleri uzadı. Fiyatların yükselmesi normal. Şu anda bütün sebze fiyatlarında bir yükselme var” diye konuştu.

 

GAZİPAŞA TOPTANCI HALİ’NDE FİYATLAR

 

Gazipaşa Toptancı Hali’nde; salatalık 10 TL, silor 12 TL, dikenli salatalık 7 TL, kapya biber 11 TL, sivri biber 14 TL, köy biberi 18 TL, çarliston 18 TL, kıl sivri biber 20 TL, domates 4 TL, çalı fasulye 13 TL, şeker fasulye 14 TL, sivri patlıcan 19 TL, topa patlıcan 19 TL, kristal patlıcan 21 TL, yerli muz 4.20 TL, yerli sarı muz 5.70 TL, grandmuz  4.50 TL ve grand sarı muz 6 TL’den alıcı buldu.