GÜNLÜK VAKA SAYISI 50’YE YÜKSELDİ

SAĞLIK 25.01.2022 09:30:42 0
GÜNLÜK VAKA SAYISI 50’YE YÜKSELDİ

Gazipaşa’da Omicron varyantının görülmesinin ardından koronavirüs (Kovid-19) vakaları yükselişe geçti. İlçede günlük koronavirüs vaka sayısının 50’ye çıktığı öğrenildi.

 

Türkiye'de Omicron varyantının görülmesinin ardından yükselişe geçen günlük Kovid-19 vakaları ile testlerin pozitiflik oranı da arttı. Gazipaşa’da da omicron varyantının görülmesiyle günlük vaka sayısı tırmanışa geçti. Yaz aylarında neredeyse sıfırlanan vaka sayıları son dönemde yeniden arttı. Gazipaşa’da omicron varyantının da etkisiyle günlük vaka sayısı 50’ye yükseldi.  Omicron'un hafif seyretmesi nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hastanın olmadığı belirtildi.

 

KOCA’DAN MASKE HATIRLATMASI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da omicron varyantının yayılma hızına dikkat çekerek,  maske kullanımının önemine değindi. Bakan Koca, “Omicron varyantının yayılma hızı dikkate alınarak maske kullanımında ısrar edilmelidir.  Maske en pratik ve etkili koruma yöntemidir. Fakat kuralına uygun olarak, ağzı ve burnu kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Maskenin koruyuculuğundan tam yararlanmak için özenli olun” dedi.