GAZİPAŞA’DA HEYELAN KABUSU

YEREL 24.01.2022 09:31:41 0
GAZİPAŞA’DA HEYELAN KABUSU

Gazipaşa’da etkili olan yoğun yağışlar, ilçenin farklı bölgelerinde heyelana neden oldu.  Zeytinada’da dev kayaların üzerine düştüğü otomobildeki bir çocuk yaralanırken, Sugözü’nde yola düşen kayalar ulaşımı aksattı.

 

Gazipaşa’da bir süredir etkili olan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle yumuşayan toprak, heyelana neden oluyor. Gazipaşa’nın farklı noktalarında meydana gelen heyelanlar, korku dolu anların yaşanmasına sebep oluyor.  İlçede heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması ise teselli kaynağı. Hafta sonu Mersin-Antalya D400 karayolunun Zeytinada Mahallesi Sazak mevkiinde şiddetli yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. D400 Karayolu’na düşen kaya parçaları nedeniyle ulaşım durdu. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobilin üzerine kayalar düştü. 3 kişinin bulunduğu otomobildeki 1 çocuk yaralandı. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırılırken, yolda uzun kuyruklar oluştu. Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla, kayalar yoldan kaldırılarak yol tekrar ulaşıma açıldı.

 

SUGÖZÜ’NDE YİNE HEYELAN

 

Gazipaşa’ya bağlı Sugözü Mahallesi yolu üzerinde yoğun yağışlar nedeniyle, meydana gelen heyelan korkuttu.  Sugözü Mahallesi Çomruk Köprü yakınlarında önceki akşam aşırı yağışlar heyelana sebep oldu. Dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle yol trafiğe kapandı.  Dev kayaların yola düştüğü heyelan anında bölgede kimsenin olmaması olası can kaybının önüne geçti. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye belediye ekipleri sevk edildi. Belediye ekipleri tarafından yapılan temizlik çalışmaları sonrası yol tekrar trafiğe açıldı. Yetkililer yolu kullanan sürücüleri ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Öte yandan, Çığlık, Çörüş, Kızıl Güney, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Karatepe, Ilıca, Çimenbağ, Gökçesaray ve Üçkonak mahallelerinde heyelandan kaynaklı yollar kapandı. Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, trafiğe kapanan yolları hızlı bir şekilde açarak heyelan bölgelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı güvenlik önlemleri aldı.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

 

Yoğun yağışların etkisiyle Sugözü grup yolunda da heyelan yaşandı. Birçok kırsal mahallenin ulaşımını etkileyen yolun kapandığını belediye ekiplerine bilgi veren Sugözü Mahalle Muhtarı Hayri Karabulut ' Birkaç gündür yağan yağmurdan dolayı mahallemizde heyelan gerçekleşti. Yollarımız kapandı. Yolun kapandığını belediye ekiplerimize bildirdik ve hızlı bir şekilde yolumuzu açtılar. Çok şükür can kaybı gibi bir durum oluşmadı. Hızlı bir şekilde müdahale ederek yolumuzu açan Gazipaşa Belediyesi personeline, Belediye Başkan Yardımcımız Serkan Özkurt’a ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EKİPLERİMİZ 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA”

 

Gazipaşa Belediyesi ekiplerinin gece gündüz vatandaşların hizmetinde olduğunu belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ' İlçemizde birkaç gündür şiddetli yağışlar var. Yağışlardan kaynaklı su baskını ve heyecan gibi durumlar yaşanabiliyor. Tüm ekiplerimiz ve araçlarımız ile birlikte sahadayız. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için özveriyle çalışıyor. Heyelandan kaynaklı kapanan yolları hızlı bir şekilde trafiğe açıyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun belediye ekiplerimiz 7/24 görevinin başında. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.