DEMİR’DEN FATURA ELEŞTİRİSİ

SİYASET 21.01.2022 09:52:16 0
DEMİR’DEN FATURA ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, yılbaşı itibariyle elektriğe gelen zamlarla ilgili açıklama yaptı.  Başkan Demir, ‘AK Parti’nin yılbaşı hediyesi zamlı elektrik faturaları evlerimize gelmeye başladı’ diyerek vatandaşa gelen yüksek elektrik faturalarına değindi. CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, “Elektrikte ‘kademeli zamlı’ ilk faturalar Gazipaşalı vatandaşlarımıza ulaşmaya başladı. 1 Ocak’ta, yılbaşına yeni girdiğimiz saatlerde evlerimize göndereceklerini söyledikleri hediyeler, mahalle mahalle Gazipaşalı hemşerilerimizin evlerine geliyor. AK Parti’nin hediye olarak gönderdiği zamlı elektrik faturaları, halkımızı çarpıyor” dedi.

 

“HALKI DAHA DA YOKSULLAŞTIRIYORLAR”

 

Halkın parasının elektrik şirketlerine gitmesine ses çıkarılmadığını kaydeden Demir, “Gazipaşa’da daha öncede belirttiğimiz gibi Gökçeler Barajını sulama yapmak yerine, elektrik santraline çevirenler; şimdi de o elektrik ile halkımıza daha da yoksullaştırıyorlar. Asgari ücrete ve memurlara yaptıkları maaş zamlarını elektrik faturaları ile misliyle elektrik şirketlerine aktarıyorlar. Halktan kopuk saraylarda yaşayanlar, halkın yoksullaşmasına göz yumuyorlar. Halkın paralarını elektrik şirketlerine gitmesine ses çıkarmıyorlar. Cumhuriyet Halk Parti’si yoksullaştırılan halkımızın sesi olmaya, yaşadığımız bu kara kışta halkımızın yanında olmaya devam edecektir. Ekonomiyi yönetemeyen Hükümetin artık bir an önce erken seçime gitmesi gerekmektedir. Bilimden uzaklaşılmış bir ekonomi politikası ile plansız bir şekilde devletin yönetilmeyeceği açıktır. Halkımız sandıkta kendisini her geçen gün yoksullaştıran bu hükümete gereken cevabı verecektir. Kurtuluşumuzun tek çaresi sosyal demokrasi anlayışının iktidara gelmesidir” diye konuştu.

 

TEK ÇÖZÜM HEMEN SEÇİM

 

Çiftçinin yalnız bırakıldığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Demir, “Tarım ile geçinen Gazipaşalı halkımızın, 2021 yılında ettiği zararlar yetmezmiş gibi 2022 yılında elektriğe, mazota ve gübreye gelen zamlardan dolayı, tarlalarını ve seralarına ekim yapamama tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Sulama sorunuyla boğuşan Gazipaşalı çiftçilerimize derman olacak proje olarak lanse edilen Gökçeler Barajının elektrik santraline çevrilmiştir. Gazipaşalı çiftçi yalnız bırakılmıştır. Çiftçimizin sulama ve elektrik faturaları ile ilgili tüm sorunlarında yanlarında olduk ve gündeme taşıdık. Bundan sonrada çiftçimizin sorunlarının çözümü için bu işin peşini bırakmayacağız. Sulama suyumuzun çiftçimize kullandırılmazken, elektrik santraline çevrilmesine tüm Gazipaşa olarak karşı çıkacağız. Böyle bir yanlışa karşı durmayanları da, tarih unutmayacaktır. Çözümün tek yolu hemen seçim, bir anca sandığın halkımızın önüne konulmasıdır. Sandıkla beraber geliyor gelmekte olan Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27