KAFECİLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

GÜNCEL 21.01.2022 09:45:32 0
KAFECİLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Gazipaşa’daki gençlerin ve üniversite öğrencilerin tek aktivitesi olan masa oyunları oynatan işletmelere ceza yazıldı. İşletmelere ikinci kez ceza yazılması durumunda, iş yerleri mühürlenecek.

Gazipaşa’da sosyal faaliyet alanları kısıtlı olan öğrenci ve gençlere bir darbe de Gazipaşa Belediyesi’nden geldi. İlçede bulunan kafelerde zaman geçiren gençlerin tek aktivitesi olan masa oyunlarını oynatan işletmelere Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, toplamda binlerce lira ceza yazıldı. İşletmelere ikinci kez ceza yazılması durumunda, iş yerleri mühürlenecek.

 

ZABITA CEZA YAZDI

 

Gazipaşa’da, kahvehane ve kafe işletmecileri arasında yaşanan oyun (okey-tavla-iskambil) gerginliği, tırmanarak devam ediyor. İlçede, oyun ruhsatı olmadan kafelerde oyun oynatıldığını iddia eden kahvehane işletmecileri, kafeleri şikayet etmiş ve bunun üzerine harekete geçen Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şikayete konu olan işletmelerde inceleme başlatmıştı. Yapılan denetimlerde, oyun oynatılan işletmeler uyarılmış, oyun oynatılan kafelere cezai işlem uygulanmıştı.

 

KAFE SAHİPLERİ RUHSAT İSTİYOR

 

Yaşanan gelişmelerin ardından karar alan kefe işletmecileri, iş yerlerinde masa oyunlarını oynatmama kararı aldı. Alınan kararla birlikte üniversite öğrencileri ve gençler, kafeleri resmen boşalttı. İşleri yarı yarıya azalan kafeciler ise ne yapacağını şaşırdı. Bu şekilde Gazipaşa’da öğrenci barınmayacağını ileri süren kafe sahipleri, üniversite öğrencilerinin ve yerli ailelerin kahvehanelerde masa oyunu oynamadığını belirterek, belediye yetkilileri ile görüştü. Kendilerine ruhsat verilmesi yönünde belediyeden talepte bulunan kafe işletmecileri, Gazipaşa Belediyesi tarafından alınacak kararı bekliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27