Tarih: 19.01.2022 09:34

OKULLAR KORONANIN PENÇESİNDE

Facebook Twitter Linked-in

OMİCRON varyantının etkisiyle hızla artan vakalar, Gazipaşa’da yüz yüze eğitimi olumsuz etkiledi. Gazipaşa’da eğitim gören 40 öğrenci ile okullarda görevli 7 öğretmen koronavirüse yakalandı. 6 sınıfta yüz yüze eğitime ara verildi.

 

Türkiye’de son haftalarda artan koronavirüs vaka sayıları, Gazipaşa’yı da etkiledi. İlçemizdeki vakalar, ülke genelinde olduğu gibi paralel yönde artış gösterdi. Omicron varyantının etkisiyle hızla artan vakalar, birçok vatandaşımızı evlerine hapsetti. Salgına yakalanan ve temaslı olan yüzlerce Gazipaşalı evlerinde karantinaya alındı.

 

SALGIN EĞİTİMİ TEHDİT EDİYOR

 

Salgın, devam eden yüz yüze eğitimi de olumsuz yönde etkiledi. Yüz yüze eğitimi tehdit eden koronavirüs, Gazipaşa’nın çeşitli okullarında eğitim gören 40 öğrenci ile okullarda görevli 7 öğretmene bulaştı. Öğretmenler ve öğrenciler evlerinde karantinaya alındı. 6 sınıfta ise yüz yüze eğitime ara verildi.

 

172 KİŞİ OMİCRON

 

Öte yandan, salgının hızla arttığı Gazipaşa’da Omicron varyantının etkisi görülmeye başlandı. Son haftalarda Gazipaşa’da yapılan testler sonucunda birçok vatandaşımızda Omicron varyantı tespit edildi. Gazipaşa’da, Omicron varyantı nedeniyle halihazırda karantina altında bulunan kişi sayısı ise 172 olarak kayıtlara geçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —