GENÇLERİ İŞE ALANA FAİZSİZ KREDİ

GÜNDEM 19.01.2022 09:32:03 0
GENÇLERİ İŞE ALANA FAİZSİZ KREDİ

Gençleri istihdam eden işverene 100 bin TL faizsiz kredi verileceğini kaydeden Başkan Ali Doğan, faizsiz kredi müjdesinin ara eleman sıkıntısını gidereceğini söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni mezun gençlerin istihdamına yönelik duyurduğu projenin detayları belli oldu. Proje kapsamında, yeni mezun bir genci işe alan ve 1 yıl çalıştığını ispat eden işletmelere 2 yıllık geri ödemesiz faizsiz 100 bin TL verilecek. Kadın istihdamında ise bu rakam 110 bin liraya çıkacak. AK Parti İlçe Başkanı Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, faizsiz kredi müjdesinin ara eleman sıkıntısını gidereceğini söyledi.

 

“BAKANLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜM”

 

Konuyla ilgili konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Antalya’da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ile yaptığımız toplantıda, hem ilçemize yapılacak yatırımlar hakkında hem de eğitimde öğrencilerin doğru yönlendirilmesi ve ara eleman yetiştirmede meslek liselerinin önemi ile ilgili Bakanlıktan yapılacak planlama hakkında görüşme fırsatı buldum. Bizzat Mahmut Özer Bakanımız ile yüz yüze konuştum. Orada 19 ilçe başkanının içinde öğretmen olan tek ilçe başkanı bendim. İlçe başkanı değil de her türlü eğitim kademelerinden geçmiş ve okutmuş birisi olarak Bakanımıza seslendim. Bakanımız da özel olarak dinledi ve not aldı. İstifade ettiğini, özellikle erken mesleki yönlendirme konusunda planlamalarını hemen hemen bizim gibi düşündüğünü söyledi” dedi.

 

100 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ

 

Meslek lisesi çıkışlıları istihdam eden işverene 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini kaydeden Başkan Ali Doğan, “Liseden çıkan çocuklarımız diplomalı işsiz. Üniversiteden çıkan gençlerimiz diploma alıyor işsiz. Bu pozisyonun önüne geçmek için zamanında yönlendirmenin, meslek liselerinin gerçek işlevlerinin ve özelliklerinin topluma anlatılması gerekiyor. Bakanlıkta meslek liseleriyle ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından şu cümleyi duymak beni çok mutlu etti. Meslek Lisesi çıkışlarını istihdam eden her işverene, kişi başı 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Hem de 2-3 yıl sonra ödemeli. 4 tane meslek lisesi çıkışlı gencimizi işe alıp çalıştıran işverene,  400 bin lira faizsiz kredi veriyor” ifadelerini kullandı.

 

“MESLEK LİSELERİ CAZİP HALE GELECEK”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, faizsiz kredi müjdesinin ara eleman sıkıntısını gidereceğini ifade eden Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan,  meslek liselerinin cazip hale getirildiğine değindi. Başkan Doğan, “Bu da ara eleman ihtiyacının giderilmesi, zamanında mesleki yönlendirmenin doğru yapılması demek. Bu ne demek; yarın sanayimizin altyapı ve ara eleman ihtiyacının karşılanması, sanayi üretimimizin hızlanması, dolayısıyla ihracatın ve istihdamın hızlanması demek. İşsiz sayısını azaltmak demek. Zincirleme ne yaptığını bilen bir Hükümet var, ne yaptığını bilen bir Genel Başkan var. Bir eğitimci bir ilçe başkanı sıfatı ile bakıyorum olaya. Pedagog bir eğitimci, eğitimin sorunlarını bilen, içinde yıllarca yaşamış, içinde bir yönetici, müdür olarak çözüm üretmeye çalışan bilirkişi olarak konuşuyorum bunları” şeklinde konuştu.