ÇİFTÇİNİN SIKINTISINA ÇÖZÜM ARAYIŞI

GÜNCEL 19.01.2022 09:23:48 0
ÇİFTÇİNİN SIKINTISINA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Antalya Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Çelik, toplantıda girdi fiyatları ve elektrik faturalarındaki artışlar, Tarım BAĞ-KUR’unun aylık ödemeleri, kuraklık ve muz üreticilerinin yaşadığı problemlerin görüşüldüğünü söyledi.

 

Ziraat Odaları Ocak Ayı İl Koordinasyon Toplantısı, Antalya Ziraat Odası ev sahipliğinde dün gerçekleştirildi. Toplantıya; Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, ilçe ziraat odaları başkanları, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM), Tarımsal Sigortalar Havuzu (TARSİM), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Devlet Su İşleri (DSİ) ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan temsilciler katıldı.

 

ÇİFTÇİNİN SORUNLARI KONUŞULDU

 

Toplantı hakkında bilgi veren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Toplantıda üreticilerimizin en büyük yaşadığı sıkıntılardan birisi girdi fiyatlarının artışları, elektrik faturalarının artışları, Tarım BAĞ-KUR’unun aylık ödemeleri, kuraklık ve muz üreticilerimizin yaşadığı problemler görüşüldü. Bu krizi hep beraber nasıl aşabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Gerekli yerlerle irtibat haline geçip, bu problemleri en kısa zamanda aşmamız ümidiyle toplantımızı sonlandırdık” şeklinde konuştu.