Tarih: 18.01.2022 09:30

“ÖĞRETMEN TOPRAK GİBİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ilgili konuşan İlçe Başkanı Doğan, “Öğretmen toprak gibidir. Öğretmenlere verdiğimiz her şey toplumumuzun lehine, insanlarımızın lehine, hükümetimizin lehine, milletimizin lehine geri dönecektir” dedi.

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, bu haftaTBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bilgi verdi. Öğretmenlik mesleğinin, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak 3 kariyer basamağına ayrıldığını ve öğretmenlerin maaşlarında bin ila 2 bin lira artış öngörüldüğünü kaydeden Başkan Doğan, eğitimci kimliğiyle konuya ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

 

33 yıl öğretmenlik yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, konunun yakından takipçisi olduğunu ifade etti.  Doğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmasını 30 yıldır savunan, siyasi görevi üstlendikten sonra da her gittiği yerde bu sorunu dile getiren öğretmen bir İlçe Başkanıyım. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili taslak hazırlandı, meclise gönderildi ve kabul edildi. Genel Kurul’da da kabul edileceğine yüzde yüz eminiz” dedi.

 

ÖĞRETMENLİK KARİYER MESLEĞİ OLACAK

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik mesleğinin gereken değere ulaşacağını kaydeden Başkan Doğan, kanun tasarısının detaylarını paylaştı. Doğan, “Öğretmenlik mesleği bundan sonra kariyer mesleği olacak. Uzman öğretmen, başöğretmen gibi kademeleri var. Örneğin, her isteyen öğretmen uzman öğretmen sınavına girebilecek. Uzman öğretmenlik sınavına girip, kazanan her öğretmenimizin maaşına bin lira fark alacak. Başöğretmenlik sınavına girip de kazanan her öğretmenimiz maaşına 2 bin lira her ay fark alacak. Bunun dışında da kanunun içeriğine baktığımız zaman statüsel, niteliksel değişikler ve yenilikler getiriliyor. Merak eden arkadaşlarımız taslağı indirip baksınlar. Öğretmenlik mesleğinin lehine ciddi bir tutum ve davranış değişikliği, ciddi yapılanma, ciddi planlama var. 70-80 senedir yapılması gereken bir düzenlemeydi. Diğer meslek dalları gibi nitelikli bir meslek haline getirilip, cazip hale getirilmesi gerekiyordu. Ak Parti hükümetine nasip oldu” ifadelerini kullandı.

 

“MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK”

 

3600 ek göstergenin de yılsonuna kadar yürürlüğe gireceğini kaydeden Doğan, memurların kazanacağı haklardan söz etti. Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarıldıktan sonra 3600 ile ilgili tasarının bu yılsonuna kadar, kesin gerçekleşeceğine dair bilgimiz var. Temmuz gibi tasarı meclise sunulacak, kabul edileceğini de biliyoruz. Polislerimizin, diğer memurlarımızın olduğu gibi öğretmenler de 3600 ek göstergeden yararlanacak. 3600 ek göstergeden yaralandıktan sonra emekli olan öğretmenlerimizin maaşlarında yaklaşık bin lira, bin 300 lira, bin 500 lira dercesine göre artış olacak. Bir de 3600 kabul edildiği zaman ikramiyede yüzde 25 gibi bir artışı olacak” diye konuştu.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDA

 OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Öğretmenlere seslenen Doğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 3600 ek göstergenin kesinleşme müjdesini en kısa zamanda vereceğini söyledi. Başkan Doğan, “Öğretmen arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; öğretmenlik erdemli bir meslek, yüce bir meslek. Doktorun, hakimin, avukatın, işçinin aslında toplumdaki insan hamurunu yoğuran, şekil veren, insanı yönlendiren toprak gibi düşüneceksin öğretmeni. Toprağın üstünde her şey yetişir ya, öyle düşüneceksin. Öğretmen toprak gibidir, kendine neyi verirsen inkar etmez.  Ne kadar gübre verirsen, desteklersen, bakarsan nasıl ki toprak verimi arttırır. Öğretmenlere verdiğimiz her şey toplumumuzun lehine, insanlarımızın lehine, hükümetimizin lehine, milletimizin lehine geri dönecektir. Öğretmene vermekten korkmayalım, korkmuyoruz da zaten. Önümüzdeki günlerde öğretmenlerimizin hem mali hem mesleki hem sosyal hayattaki hem sendika hayatlarıyla ilgili ve kazanımlarla ilgili süreçlerde yanında olmaya devam edeceğiz. Hem hükümet olarak, hem de Ali Doğan olarak. Zaten bunun eğitimci olarak bir numaralı savunucusuyum. Öğretmen Meslek Kanunu’nun çıkmasının müjdesini ve 3600’ün müjdesini inşallah kesinleştiği zaman tekrar paylaşacağız”  dedi.

 

“ÖĞRETMENLER BAŞ TACIDIR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti'ye oy veren öğretmenlerle ilgili yaptığı ‘Ben ona öğretmen demem’ açıklamasını hatırlatan Başkan Doğan, “Öğretmenlerimizin şunu düşünmesini istiyorum; bir genel başkan çıkıyor ve ‘AK Parti’ye oy veren öğretmene ben öğretmen demem’ diyebiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan böyle cümleler duyduk. Keşke olayı bu kadar siyasallaştırıp, bu kadar mantığı zorlayan, kabulü zor cümleler konuşmasa, keşke öğretmenlerin, insanların arasına ayrım, nifak sokulmasa, keşke insanların hamurunu yoğuran öğretmenlerin tamamına sahip çıkabilip, onların lehine cümleler söylenebilse, tehdit yerine. Bu çok acı bir cümle, çok incitici bir şey öğretmenler adına. Öğretmenlerimizin bunları hak ettiğini düşünmüyorum. Öğretmenlerimiz nereye oy verirse versin, hangi düşüncede, hangi sendikada olursa olsun saygıdeğerdir ve baş tacıdır. ‘Biz onlara ekonomik olarak, sosyal olarak, sendikal olarak hangi desteği verebildik, ne kadar yanlarında olabildik?’ Bunun sorgulanması, bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Fikir hayatının, bilim hayatının, sosyal hayatın, eğitim hayatının motor gücü olan öğretmenlerin bir tarafa oy verdiğinde öğretmen olarak veya insan olarak değer görmemesi ile ilgili bir değerlendirme çok ciddi bir travmatik, çok ciddi patolojik, çok ciddi sorunlu bir cümle. Bunu bir Genel Başkanın ağzından duymak çok incitici. Bu Genel Başkan, yarın Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve ülkeyi yönetmek istediğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

 

“SIKINTILARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Ak Parti hükümeti olarak her türlü sıkıntının üstesinden geleceklerini ifade eden Doğan,” Gönül isterdi ki, onlar da bütün meslek gruplarını, bütün insanımızı kucaklayabilsinler. Ama biz AK Parti olarak kucaklamaya, öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün memurlarımızı ezdirmemeye, çiftçimizin, esnafımızın ve insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Evet, sıkıntılarımız yok mu var. Doğrudur, pandemi kaynaklı ekonomik, üretim kaynaklı, enflasyon kaynaklı sorunlar var. Bunun farkında hükümet, iyi analiz ediyor. Yeni ekonomik modelle inşallah bunun aşılacağını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte daha rahat, daha mutlu ve daha mürebbe bir öğretmen, bir meslek grubu, bir ülke ve bir vatandaş grubu olarak yaşamayı temenni ediyorum. İnşallah bunu da gerçekleştirecek iradenin Ak Parti olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanımız olduğundan zerre kadar şüphem yok. ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —