SÖNMEZ’İN BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

GÜNDEM 17.01.2022 11:42:53 0
SÖNMEZ’İN BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

Gazipaşalı esnaf ve sanatkarlar, cumartesi günü yapılan seçimle başkanını seçti. Daha önce dört dönem odaya başkanlık yapan mevcut başkan Hasan Ali Sönmez, aldığı 809 oyla yeniden başkan seçildi. Sönmez’in rakibi Mustafa Köse ise seçimde 623 oy aldı.

 

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 22'inci genel kurulu, Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı’nda yapıldı. Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kongreye Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir ve Gazipaşalı esnaflar katıldı.

 

Başkanlık divanının seçilmesinin ardından kongre, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından başkan adayları Hasan Ali Sönmez ve Mustafa Köse birer konuşma yaptı.

 

“KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEYECEĞİZ”

 

Kongrede konuşmasına, “2014-2018 tarihleri arasında Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başkanlık ederek, sizlere hizmet etme fırsatı buldum” diyerek başlayan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Mustafa Köse, “Bu kutlu göreve yarım kalan işlerimizi tamamlamak, projelerimiz ve çalışmalarımızla siz değerli esnaf arkadaşlarımıza destek olmak için bir kez daha talip oldum. Gazipaşa esnafı bugün itibari ile sayısı bin 800’e ulaşan dev bir aile, ilçe ekonomisini ayakta tutan en büyük lokomotif güç haline geldi. 25 yıldır ferdi olmaktan büyük onur duyduğum bu büyük güçlü aileye borcumuzu ödemek, esnaf arkadaşlarımıza katkı sunmak adına ben ve arkadaşlarım bir kez daha bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayız. Amacımız, Gazipaşa’nın en önemli sivil toplum kuruluşu olan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı esnafın her zaman yanında olan, projeleri ile çalışmalarıyla esnafına katkı sunan bir kurum yapmak. Bununla birlikte bu topraklardan ekmek yiyen, geleceğini bu topraktan gören, esnaf olan ilçemize yön veren, tüm kararlarda görüş beyan eden, duruş sergileyen bir Esnaf ve Sanatkarlar Odası oluşturmayı hedefliyoruz. Bir yandan geçmişine bağlı kalacak, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden su üzerine çıkarmak, diğer yandan gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak için kendimizi sürekli yenileyeceğiz. Aynı gemide olduğumuz bilincinde tek vücut olarak her türlü olumsuz durumda en büyük desteği birbirimizden alacağız. Esnafımızın daha mutlu olduğu, ekonomisi daha güçlü bir Gazipaşa için var gücümüzle çalışarak hep birlikte başaracağız” dedi.

 

MALİ DİSİPLİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Seçim konuşmasında odanın mali durumuna dikkat çeken Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez ise, “Ben 2000’den, 2014 yılına kadar 14 yıl hiç ara vermeden görev yaptım. Geriye dönmeyeceğim, 2010 ile 2014 yılları arasındaki yaptığım tüm hizmetlerin eseri şu anda Yeni Mahalle’de mevcuttur. Sosyal Güvenlik ve BAĞ-KUR binasının olduğu yer, sadece Hasan Ali Sönmez ve daha önceki ekibinin eseridir. 2018’de görevi teslim aldığımızda bizden önceki yönetim kurulundan 117 bin TL borçla teslim aldık. Bu 117 bin lira borcu ödedik, ayrıca 3 tane memurumuz emekli oldu biri 130 bin TL, biri 80 bin TL, biri de 30 bin TL olmak üzere 240 bin TL ikramiye aldılar. İkramiye ve borçlarla birlikte 357 bin lira ödeme yaptık. Sağlık sorunu bulunan ve kaza yapan esnaflarımıza aşağı yukarı 150 binin üzerinde bir nakdi yardım yaptık. Etti 400’e yakın bir para. Onun haricinde şu anda hiç yoksa kasamızda 75 ile 100 bin arasında nakdi paramız var. Hepsini üst üste koyduğumuz vakit 450-500 bin TL odamız kara geçiyor. Birileri geliyor hiç iş yapmadan 117 bin TL borca sokuyor, birileri geliyor 450-500 bin lira odayı kara geçiriyor. Bu takdir sizindir. Tercih sizindir. Hepinize ayrıca teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

 

SÖNMEZ 809 OY ALDI

 

Adayların yaptığı konuşmaların ardından seçime geçildi. 1664 esnafın oy kullanma hakkı bulunduğu kongreye esnaflar büyük ilgi gösterdi. 1432 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, 809 oy alan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, ilçe esnafına 4 yıl daha başkanlık etme hakkını kazandı. Mustafa Köse ise seçimde 623 oy aldı.

 

KÖSE SÖNMEZ’İ TEBRİK ETTİ

 

Sonuçların açıklanmasının ardından rakibi Hasan Ali Sönmez’i tebrik eden Köse, “Gayet iyi ve seviyeli bir seçim geride bıraktık. Bizler aynı ilçenin esnafıyız. Hepimiz birbirimizin yüzüne bakıyoruz, aynı sofrada yemek yiyoruz, aynı safta namaz kılıyoruz. Arkadaşlarımızı ve Hasan Ali Beyi tebrik ederim. Bizlere de bu yakışır”  dedi.

 

BEN DEĞİL GAZİPAŞA KAZANDI

 

Seçimden sonra zafer konuşması yapan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Öncelikle buraya kadar gelip, bana oy veren vermeyen tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, sadece bana oy veren üyelerin değil, tüm üyelerimizin odası. Ben ve ekibim, Gazipaşa esnafına hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben değil Gazipaşa esnafı kazandı. Seçimimiz, Gazipaşa esnafına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27