Tarih: 15.01.2022 13:53

KAHVECİLERDEN KAFECİLERE TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, kahvehane ve kafe işletmecileri arasında yaşanan oyun (okey-tavla-iskambil) gerginliği, tırmanarak devam ediyor. İlçede, oyun ruhsatı olmadan kafelerde oyun oynatıldığını iddia eden kahvehane işletmecileri, kafeleri şikayet etmiş ve bunun üzerine harekete geçen Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şikayete konu olan işletmelerde inceleme başlatmıştı. Yapılan denetimlerde, oyun oynatılan işletmeler uyarılmış, oyun oynatılan kafelere cezai işlem uygulanmıştı.

 

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

 

Kamuoyunda kahvehanecilerin kendilerini olur olmadık yerde şikayet ettiğini belirten kafe işletmecileri, kahvehanecilere tepki göstermişti. Yapılan şikayetlerde haklı olduklarını söyleyen kahvehane işletmecileri, kafe işletmelerinin tavrına tepki göstererek haklarını aradıklarını dile getirdiler. Gazipaşa’da hizmet veren kahvehaneciler adına açıklama yapan Bizim Arena Maç Yayınları ve Okey Salonu sahibi Hüseyin Güneş, “Bizler hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Kafe işleten arkadaşlarımızın dediği gibi, bizler; 3-5 kahveci değil, Gazipaşa halkına hizmet veren 70 kahveciyiz.  Yeri geldiğinde birleşip hakkımızı en iyi şekilde aramasını biliriz. Bizim haklı olduğumuzu Gazipaşa Kaymakamlığı biliyor, Gazipaşa Belediyesi biliyor. Biz hakkımızı aramaktan geri kalmayacağız” dedi.

 

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

 

İş yerlerinin belli bir kural çerçevesinde işletildiğine dikkat çeken Güneş, “Her esnaf, ruhsatında yazan hükümler çerçevesinde halka hizmet verebilir. Bizler, iş yerlerimizde içecek çeşitleri, tost, simit, poğaça satabiliyoruz. Ben iş yerime bir döner tezgahı kurup döner satabilir miyim? Tezgah açıp salatalık, domates satabilir miyim? Herkes işletme ruhsatında yazan kriterlere göre hizmet versin. Lokantalarda boş masalar oluyor. Kafeler yeme içme yeridir. Buralar oyun oynama yeri değildir. Oldu olacak lokantalar da okey oynatsın. Biz bu konuda hakkımızın yenilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —