SÖNMEZ’DEN SEÇİME YÖN VERECEK AÇIKLAMALAR

GÜNDEM 14.01.2022 14:31:25 0
SÖNMEZ’DEN SEÇİME YÖN VERECEK AÇIKLAMALAR

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut Başkanı Hasan Ali Sönmez, yarın Gazipaşa’da yapılacak esnaf odası seçimlerine yön verecek açıklamalarda bulundu. Propaganda çalışmalarının ardından Gazipaşa kamuoyunda konuşulan iddialar hakkında konuşan Sönmez, gerçekleri belgelerle kanıtladı.

 

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Odası 22. Olağan Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapılacak. Seçime aday olan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut Başkanı Hasan Ali Sönmez, yarınki seçime yön verecek önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda konuşulan iddialar ve seçim propagandası hakkında belgelerle konuşan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, bugüne kadar gündeme gelmemiş önemli bilgiler verdi. 2018’yılında Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı Köse ve yönetiminden devraldıkları zaman odanın 90 bin 356 TL 23 kuruş borcu olduğunu dile getiren Sönmez, borçlarla ilgili detaylı bilgileri gazetemiz aracılığı ile paylaştı.

 

“BORÇ 90’DAN 117’YE YÜKSELDİ”

 

Mustafa Köse Başkanlığındaki Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 2018 yılından önceki katılım payını kendilerinin ödediğini söyleyen Sönmez, “Biz odayı devraldığımız zaman, toplam tutarı 16 bin 789 TL 48 kuruş olan 2017 yılı katılım payını ödemediklerini fark ettik. Bununla birlikte, bize devirden sonra gelen faturalar var” dedi. Faturaları tek tek gösterip detayları hakkında konuşan Sönmez, “Sayın Köse zamanında harcaması yapılan ancak, bizim dönemde kesilen faturaları bizler ödedik. Bu faturaların toplam tutarı net olarak 9 bin 372,50 TL’dir. Bunların tamamı bizler tarafından ödendi” dedi.

 

“ESNAFIN PAZARCI ÖNLÜĞÜ ÜCRETLERİNİ BİZ ÖDEDİK”

 

2014-2018 yılları arasında mevcut yönetimin, pazarı esnaflara dağıtmak için yaptırılan pazarcı önlüklerinin parasını kendilerinin ödediği söyleyen Sönmez, “İlçemizde faaliyet gösteren bir terzi esnafımıza, cuma pazarında dağıtılmak üzere gömlek yaptırmışlar. Ama parasını ödememişler. Adam bize geliyor, “Ben mağdur oldum, paramı vermediler” diyor. Adam, kumaşı almış, dikmiş… Bunlarda parasını vermeden pazarcılarımıza dağıtmış. 2 bin 310 TL 12 kuruş tutan pazarcı gömleklerinin parasını da biz verdik. 90 bin lira ile devraldık ama sonradan gelen faturalar ve katılım payı ile birlikte odanın borcu yaklaşık 117 bin liraya çıktı. Biz sokakta ne konuşuyorsak, doğru konuşuyoruz” dedi.

 

“ODADA MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

 

Sönmez, “Odayı ilk gün, 90 bin 356 TL 23 kuruş borçla devraldık. Ödenmeyen 16 bin 789 TL 48 kuruş 2017 yılı katılım payı ve sonradan kesilen 9 bin 372,50 TL’lik faturalarla birlikte toplam borcumuz yaklaşık 117 bin lira oldu. Ben ve ekibim, azim ve gayretle çalışarak odanın borcunu bitirdik. Emekli olan personellerimizin tazminatlarını yatırdık. Odada mali disiplini sağladık ve odanın gelirini 500 bin liraya kadar çıkardık” dedi.

 

“USULSÜZ FATURALARLA KARŞILAŞTIK”

 

Mustafa Köse’nin başkanlığı yaptığı döneme ait usulsüz faturaların da bulunduğuna dikkat çeken Sönmez, “Bunlardan biri Gazipaşa Sanayi Sitesi’ne yapılan şadırvanla ilgili. Biri de yemek faturası. Sanayiye yapılan şadırvanın faturasına baktığımız zaman ilginç rakamlarla karşılaştık. Şadırvan için kesilen faturada, 100 adet çimento alımı yapılmış. 100 adet çimento ile 10’a 10’luk bir binanın betonu dökülür. Bir şadırvan için bu kadar çimento kullanılır mı bunu da Gazipaşa esnafının insafına bırakıyorum. Yine kısaca örnek vermek gerekirse, bu şadırvan için 68 adet 25 kiloluk saramik yapıştırıcı kullanılmış, bunun akla mantığa sığar bir yanı yok. Takdiri Gazipaşa kamuoyuna bırakıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

“YÖNETİCİLERE DEĞİL ESNAFA YAPTIRSAYDINIZ”

 

Başkan Sönmez, “Şadırvanla ilgili bir konuya daha değinmek istiyorum. Şadırvanı o zaman yönetimde bulunan iki isime yaptırmışlar. Bu esnaf odasına yakışan bir durum değil. Bu yapacak, o kadar çok esnafımız varken, neden yönetimdeki isimler yapıyor. Bu odamızın yönetim anlayışlına uymaz. Bunu da belirtmek isterim” dedi.

 

“ESNAF ODASI’NIN PARASI ESNAF İÇİN HARCANIR”

 

“Yine 2016 yılında esnaf odası yöneticilerin ve ailelerinin katıldığı bir yemeğin faturası var” diyerek konuşmasını sürdüren Sönmez, “Esnaf Odası’nın parası, yöneticileri ve aileleri tarafından harcanamaz. Bildiğimiz kadarıyla, bu yemek bir turnuva sonucunda düzenlenmiş. Esnafın parası sadece esnaf için harcanır, yöneticilerin ve ailelerinin katıldığı bir yemek için harcanamaz” dedi.

 

BAĞIŞ HAKKINDA FLAŞ İDDİA

 

Seçim propagandası yaparken “Mustafa Köse’nin odaya bağış yaptık” söylemiyle çok karşılaştıklarını belirten Sönmez, “Bağış konusunda da Gazipaşa kamuoyunun bilmediği gerçekler var. Bu adamlar, yönetim olarak hak huzur paralarımızı odaya bağış yaptık diyorlar. Aslına bakarsak, odada alacakları hak huzur parası bile kalmamış. Onlar bağış yapmadı. Bağışı ben zorla yaptırdım. Ayrıca yapılan bağış, 28 bin lira değil, 18 bin 442 lira. Elimizde bağış makbuzları mevcuttur. Eğer ki, ellerinde bunun haricinde bağış makbuzu var ise bize ibraz etsinler. Bu adamlar, odaya neden bağış yaptıklarını çok ama çok iyi biliyorlar. Odayı zarara uğrattıkları için odaya bağışta bulundular. Bağışı da ben kendim yaptırdım. Kendileri değil” diye konuştu. 

 

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇOK İYİ ÇALIŞTIK”

 

“Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, Türkiye’de birçok devlet kurumunun yapamadığı hizmetleri biz yaptık diyen” Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Bizim odamız 70-80 meslek grubundan olaşan bir esnaf odası. Ona rağmen pandemi döneminde bütün esnaflarımıza ulaştık. Odamız bünyesinde aldığımız, dezenfekte makinesi ile bütün esnaflarımızın A’dan Z’ye dükkanlarını ilaçladık. Hatta hastalığa yakalanan esnaflarımızın evlerini dahi ilaçladık. Kapanma dönemlerinde esnaflarımızın yanında olup, her konuda bilgilenmelerini sağladık. Durumu kötü olan, salgından en çok etkilenen esnaflarımıza, 258 adat gıda paketi dağıttık. Bunun 50’si Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 208’i ise odamız yönetimindeki arkadaşlarımızın kendi katkılarıyla hazırlandı. Bu konuda da takdir Gazipaşa ve kamuoyunundur” ifadelerini kullandı.

 

 “ÜYELERİMİZE EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Deneyim, tecrübe ve birikimle yeni dönemde de ekibiyle birlikte üyelere en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini söyleyen Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Biz yaptık, yapıyoruz, yine en iyisini biz yapacağız. 1.dönemimde; bugünkü odamızın bulunduğu 841 metrekare arsasını aldık. 2. dönemimizde satın almış olduğumuz arsaya şu anki 4 katlı binamızı yaptık.        3. dönemimizde binamızın 1.katını kira almaksızın Sosyal Güvenlik Kurumuna tahsis ederek siz esnaflarımızın ve Gazipaşalıların hizmetine sunduk. 4. dönemimizde bir önceki yönetimin elinde tutamadığı sicil işlemlerini söz verdiğimiz gibi siz Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlarının ayağına getirdik.

 

“DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

 

“Eksi değerde teslim aldığımız oda mali değerlerini açık ara farkla artı değere taşıdık” diyen Sönmez, “Bu dönemimizde tüm dünyayı etkisi altına alan salgın süreci ile karşılaştık. Salgın sürecini en iyi şekilde yönettik. Daha yapacak çok işimiz var. Yeni dönem de Odamıza ait resmi web sitesi ve sosyal medya hesabı kurarak, odamızın üyelerine hizmeti daha kolay almaları için olanak sağlayacağız. Gazipaşa’daki tüm resmi kurumlarla esnaf arasında köprü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“SİZ BİZİ TAKİP EDİN, BİZ YOLU BİLİYORUZ”

 

Her zaman olduğu gibi yeni dönemde de esnafların yanında olmaya devam edeceğini belirten Sönmez, “Sosyal sorumluluk gereği sağlık sorunları nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan esnaflarımıza maddi yardım yapmaya devam edeceğiz. Üreten emek sarf eden sanatkarlarımızın değerlerini ortaya koyacağız ve daima yanlarında olacağız. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlarını her fırsatta ziyaret edip dinleyerek daima yanlarında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Siz bizi takip edin, biz yolu biliyoruz. Görev yaptığım dönemlerde, tüm ekip arkadaşlarıma, kurum amir ve müdürlerine, Gazipaşa halkına şahsım ve esnafım adına teşekkür ederim. Bu vesileyle olağan genel kurul sonucunun tüm Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlarına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.