CHP’DE LİSTE SÜRPRİZİ

GÜNCEL 14.01.2022 14:27:21 0
CHP’DE LİSTE SÜRPRİZİ

CHP İlçe Örgütü’nün olağanüstü seçimli kongresini Yavuz Demir, Emrah Seven’e karşı 1 oy farkla kazandı.  Ancak Seven’in listesinde yer alan 6 isim blok listeyi delerek, Demir’in yönetiminde yer aldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü’nün olağanüstü seçimli kongresi yapıldı. CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven’in istifa etmesinin ardından dün olağanüstü seçimli kongre gerçekleştirildi. Kongrede Güven’in ardından göreve gelen Yavuz Demir, 1 oy farkla yeniden ilçe başkanı oldu. Ancak 1 oy farkla seçimi kaybeden Emrah Seven’in listesinde yer alan 6 isim blok listeyi delerek Yavuz Demir’in yönetiminde yer aldı.

 

Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 11.00’da başlayan kongreye, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz,  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç,  STK temsilcileriyle partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan heyeti seçildi. Divan başkanlığını avukat İsmet Tok’un yaptığı kongrede oylama sonucu seçimlerin blok listeyle yapılması kararlaştırıldı. Ardından ilçe başkanlığına aday olan Ali Gök,  Yavuz Demir ve Emrah Seven birer konuşma yaptı.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM”

 

Yapılan kura sonucu ilk olarak söz alan başkan adayı Gök, “Ben emekli bir öğretmenim. Yıllardır partimizin içinde çalışmaktayım. Partim bana birçok görev verdi. Yöneticilik yaptım, halen mahalle ve il delegesi olarak çalışmaktayım. Şimdi ise ilçe başkanı adayı olarak karşınızdayım. Eğer delege arkadaşlarım beni bu göreve layık görürse, parti tüzüğüne, parti disiplinine bağlı kalarak, zaten ilçemizde iktidar olan partimizi tekrar iktidar yapmak için, Türkiye’de partimizi iktidara taşımak için gece gündüz durmadan çalışacağım” dedi.

 

“SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM”

 

Halkın sorunlarını çok iyi bildiğini kaydeden Gök, “Yöneticilik deneyimim de olduğu için partimizin oylarını arttıracağımı düşünüyorum. Bu konuda birikimim var, tecrübem var. Yapılmakta olan ilçe kongremizde üç tane listenin yarıştığını görüyorum. Evet, biz yarışıyoruz ama hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için yarışıyoruz.  Üç aday arkadaş bir araya gelip konuştuk. Şimdi beraberiz, kongremizden sonra da beraber olacağız. Kongremizin bir bayram havasında geçeceğini çok iyi biliyorum. Diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Partimizin sizlerin ve bizlerin yolu açık olsun” diye konuştu.

 

“TARİHİ SORUMLULUĞA HAZIRIZ”

 

Ardından söz alan başkan adayı Yavuz Demir ise,  bu kongrenin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yolundaki ilk kıvılcımı olacağını söyledi. Demir, “Gazipaşa’dan yaktığımız bu kıvılcım tüm yurdu saracak, iktidar ateşini yakacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, tekrar kurtuluşun partisi olacaktır. Bu tarihi sorumluluğu almak üzere ben ve arkadaşlarım hazırız. Bizim sloganımız: ‘Birlik beraberlik içerisinde partimizin tüm paydaşları ve tüm gönül verenleri ile yerelden başladığımız iktidar yolculuğumuzu, genelde iktidar ile taçlandırmaktır.’ Genelde iktidar olacağımıza inancımız sonsuzdur” dedi.

 

“HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

 

Genç ve enerji dolu bir yönetim kurulu oluşturduklarına değinen Demir, “Benim daha önce defalarca söylediğim bir şey var. Bizim yönetim anlayışımız sadece 14 kişi ile değil, her bir delegemiz, her bir üyemiz, her bir gönül verenimiz bizim partimizde söz sahibi olacaktır. Kongre süreci boyunca kol kola çalıştığımız, saygımızın ve sevgimizin karşılıklı olarak hiç eksik olmadığı Ali Gök ve Emrah Seven arkadaşlarımıza ve ekiplerine, kardeşçe bir kongre süreci geçirdiğimiz için çok teşekkür ederim. Kongre sonrasında da birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Partimizin iktidarı için hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“EMİN ADIMLARLA İKTİDARA GELİYORUZ”

 

Başkan adayı Seven, konuşmaya başlamadan önce rakipleri Gök ve Demir’e çiçek verdi. Alkışlar eşliğinde eşi ile birlikte sahneye çıkan Seven, konuşmasına partiye emek vermiş isimleri rahmetle anarak başladı.  CHP’nin emin adımlarla iktidara yürüdüğünü söyleyen Seven, “Emin adımlarla bezirgan saltanatını yıkmaya geliyoruz.  Bugün aramızda, 6 oklu bayraklarımızla gelincik tarlası gibi süslenmiş salonda, 20 yıllık Ak Parti karanlığını bitirecek yurtsever insanlar var. Bugün aramızda tek adam rejimine ‘dur’ diyen, faşizme karşı omuz omuza direnen devrimci insanlar var. Bugün aramızda saray rejimine karşı ‘Direne direne kazanacağız’ diyen cesur yürekler var. Bugün aramızda özünü Kuva-yı Milliye’den alan ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyen anti-emperyalist vatanı seven kahramanlar var. Bugün aramızda Ahmet Taner Kışlalı, Kara Fatma, Nene Hatun, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Nazım Hikmet, Fahriye Üçok, kendi sandalyesine tekme atmış Deniz Gezmiş var. Bugün aramızda her türlü saltanata, her türlü diktatörlüğe, her türlü baskı rejimine karşı ilelebet Cumhuriyet diyen Atatürkçüler var. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

 

“HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR”

 

Halkın iktidarını kurmak için söz verdiklerine değinen Seven, “Bizi iktidara taşıyacak güç işte bu salonda. Hep beraberiz, bir olacağız, diri olacağız, zulme karşı hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz. Sözümüz var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde,  halkın iktidarını kuracağız. Neler yaşadığımızı anlatmaya gerek yok. Ülke ekonomisinin durumu belli. Çiftçimizin girdileri çok yükseldi, üretici malları ucuza satıyor. Para kazanamıyoruz. Esnafın durumu da ortada. Yediğimiz içtiğimiz her şeye zam üstüne zam geliyor. İnsanlar çöpten ekmek topluyor, insanlar açlıktan, yoksulluktan, çocuklarını ısıtamadıkları için intihar ediyor. Geleceğimiz olan gençler yurt dışına kaçıyor. Yoksulluk, yoksunluk, yolsuzluk dört bir tarafı sarmış durumda. Bir de üstüne utanmadan her yere saray yapıyorlar. Utanmadan her yeri sanki memlekette yatırımcı yokmuş gibi Katarlılara satıyorlar.  Utanmadan memleketi 5’li çete adlı hırsızlar şebekesine peşkeş çekiyorlar. Emekli 3 kuruş maaşı ile torununa hediye dahi alamazken, bunlar utanmadan 5 maaş alıyorlar. Yalnız ne demiş şair, ‘Saraylar saltanatlar çöker. Bu kan susar, bu zulüm biter. Bir gün.’ Yıkılacak zulmün kaleleri, yıkılacak bu bezirgan saltanatı, yıllarca hep bir ağızdan bağırdık ‘Gün gelecek devran dönecek, Ak Parti halka hesap verecek.’ Hesap günü yaklaşıyor dostlar. Hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu kurmaya çalışanlardan, dikta heveslilerinden, kuvvet ayrılığını ortadan kaldırarak hak ve özgürlükleri baltalayanlardan, Cumhuriyet devrimiyle, laiklikle, insanlık değerleriyle sorunu olanlardan hepsinden hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

 

“BURAYA UMUT TOHUMLARI EKMEYE GELDİK”

 

Kongreden heyecan, kardeşlik ve iktidar çıkacağına değinen başkan adayı Seven, “100 yıllık bir ulu çınar olan partimizin şanlı tarihine yakışır, tabanı kucaklayan, dayanışma duygularını öne çıkaran, mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyecek olan bir ilçe örgütü yaratmak için bu yola çıktık. Bu çıktığımız yolda bizim rakibimiz hiçbir zaman Ali abi veya Yavuz abi olmamıştır. Bizim tek bir rakibimiz var, bu halka zulüm eden, halkın yediği bir lokma ekmeğe göz diken Ak Parti iktidarıdır. Olağanüstü kongre sürecinde kavga etmemiz için elini ovuşturanlar,  hiç heveslenmesinler. Bu kongreden kararlılık, bu kongreden heyecan, bu kongreden kardeşlik, bu kongreden iktidar çıkacak. Çünkü bu kongreden kavga, küslük, ayrılık çıkartmak isteyenler,  sizlerin hiçbirine hesap veremezler. Döktüğünüz alın terine hesap veremezler. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve hiç yılmayacağız. Sözümüz söz. İktidara yürüdüğümüz bu yolda, Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin kalesi Gazipaşa’mızdan partiyi en üst noktaya taşıyacağız. Buna inancımız var. 6 oklu şanlı bayrağımızın dalgalandığı Gazipaşa’mız, halkın iktidarının da kalesi olacaktır. Biz buraya umut tohumları ekmeye geldik, biz buraya örgütlü mücadeleyi yükseltmeye geldik. En büyük güç örgütlü güçtür” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN KADERİNE EL KOYMAYA HAZIRIZ”

 

Seven sözlerini şöyle sürdürdü: “Kampanya sürecinde yaptığımız parti çalışmalarında beni derinden etkileyen, kulağıma hoş gelmeyen bazı sözler duydum. Benim için denilmiş ki, ‘İlçe başkanlığı neyine, gitsin restoranını işletsin, ne demeye aday oluyor?’ Bende burada siz değerli büyük ailemin önünde neden aday olduğumu açıklamak istiyorum. Ben de bir babayım. Biri 11 yaşında, biri de 6 yaşında iki tane kız evladım var.  Bir gün başları açık diye Gazipaşa meydanında taşlanıp ya da kılıçla kesilmesin diye aday oldum. Bu nedenle siyaset göğsünün altında şişkin cüzdan taşıyanların işi değil, o göğüs kafesinin içinde yürek taşıyanların işidir. Bu yüzden adayız, bu yüzden Türkiye’nin kaderine el koymaya hazırız. Çünkü bizim arkamızda kocaman bir tarih ve Mustafa Kemal Atatürk var.”

 

DEMİR 1 OYLA KAZANDI

 

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 3 listenin yarıştığı seçimde delegeler sandık başına giderek oy kullandı. Kongreye 166 delegeden 163’ü katıldı. Yapılan sayım sonucunda 5 oy geçersiz sayıldı. Kongrede Yavuz Demir 63, Emrah Seven 62 ve Ali Gök 33 oy aldı.  Oylama sonucunda Yavuz Demir, Emrah Seven’i 1 oyla geride bırakarak CHP Gazipaşa İlçe Başkanı oldu.

 

GENÇLİK KOTASI KURASI: DENİZ KAYA

 

Kongre sonucuna göre,  Yavuz Demir ve Emrah Seven’in yönetim kurulu listesinde yer alıp eşit oy alanlar arasında CHP tüzüğüne göre kura çekimi yapıldı. Yapılan sayım sonucunda gençlik kotası tamamlanamayınca Funda Bucak, Deniz Kaya ve Beyza Üstün arasında yapılan kura çekiminin sonucunda Deniz Kaya yönetim kuruluna giren isim oldu.

 

KADIN KOTASI KURASI: EMİNE PEKER

 

Aynı şekilde kadın kotasını doldurmak için eşit oy alan Emine Peker,  Beyza Üstün, Gizem Aksoy Bıçak, Funda Bucak arasında kura çekimi yapıldı. Kura sonucunda Emine Peker kadın kotasından yönetim kuruluna girdi. 

 

SON KURA DA DİĞER LİSTEDEN

 

Ardından eşit oy alan Lütfi Baysal, Gizem Aksoy Bıçak, Funda Bucak, Hüseyin Durusoy,  Mustafa Salman, Nuri Toksöz, Yusuf Çobanoğlu, Fahri Oğuz, Nebi Oğuz ve Şahin Özdemir arasında kura çekildi. Kura sonucunda Nuri Toksöz ve Lütfi Baysal yönetim kuruluna girmeye hak kazandı.

 

BLOK LİSTEYİ DELDİLER

 

Emrah Seven’in listesinde yer alıp blok listeyi delerek Yavuz Demir’in yönetimine Deniz Çelik, Saniye Güven, Hüseyin Özbudak, Deniz Kaya, Lütfi Baysal ve Nuri Toksöz girmiş oldu.

 

5 İSİM LİSTE DIŞI

 

Demir’in listesinden Yusuf Çobanoğlu,  Fahri Oğuz, Nebi Oğuz, Şahin Özdemir, Beyza Üstün ve Murat Yalçın liste dışı kaldı.

 

SÜRPRİZ LİSTE

 

Yavuz Demir başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulu şöyle; Yusuf Özgür Bilgili, Ali Görgülü, Gökşin Güdek Uğur, Ahmet Karataş, Hande Nur Özalp,  Kader Özbudak, İbrahim Polat, Deniz Çelik, Saniye Güven, Hüseyin Özbudak, Deniz Kaya, Emine Peker, Lütfi, Baysal, Nuri Toksöz.