Tarih: 13.01.2022 10:09

“TERCİHİNİZ TECRÜBEDEN YANA OLSUN”

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, 2 gün sonra yapılacak genel kurul öncesi Gazipaşa esnafına yapılan yardımlar ve odanın mali durumu hakkında bilgi verdi. 2018'den bu yana Gazipaşa Esnaf Sanatkarlar Odası’nı 407 bin TL artıya geçirdiklerini dile getiren Sönmez, özellikle pandemi döneminde Gazipaşalı esnafları yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Esnafın tercihi, tecrübeden yana olsun” dedi.

 

Gazipaşa’da, 2018 yılında yapılan seçimin ardından Esnaf Odası’nı 117 bin TL borçla aldıklarını dile getiren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, şu an itibariyle odayı 407 bin TL artıya geçirdiklerini söyledi. Başkan Sönmez, “17 Ocak 2018'de devraldığımız yönetim sürecini, sadece esnaflarımızın yararına kullanarak 4 yıllık süreci tamamladık. Bu süreçte önceki dönemden (eksi) 117.000 TL ile devraldığımız oda yönetimini, kendi dönemimizde 3 personelimizin kıdem tazminatı olan 240.000 TL'yi, yine sağlık sorunları sebebi ile iş yerleri kapanan ve aksayan üyelerimize 3 ile 5 bin TL tutarında toplam 50.000 TL maddi yardım yaparak odamızı 407.000 TL artıya geçirdik. Genel kurul sürecine giderken tahmini olarak 75 ile 100 bin TL kasa tutarımızı dikkate alırsak odamızı yaklaşık 500.000 TL gibi artıya geçirmiş olacağız” dedi.

 

“PANDEMİDE ESNAFI YALNIZ BIRAKMADIK”

 

“Pandemi döneminde esnaflarımızı yalnız bırakmadık” diyen Sönmez, “Pandemi sürecinde iş yerleri kapanan ve kısıtlamaya uğrayan üyelerimize, yönetim kurulu arkadaşlarımızın bizzat kendi imkanları ve katkıları ile toplamda 258 adet gıda paketini bire bir üyelerimize elden ulaştırdık. Bu 258 adet gıda paketinin 50’si Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından gönderildi. 208 adedi ise odamız tarafından hazırlandı.  Bu dönemde üyelerimize maske, eldiven, sosyal mesafe ve 14 kural broşürlerini dağıttık. Odamıza dezenfektan makinesi alarak üyelerimizin iş yerlerini ve evlerini ilaçlama yaptırdık. Kısıtlama sürecinde İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelgeleri anlık olarak mesaj veya bire bir arayarak üyelerimize ilettik. Kısıtlamaların devam ettiği Pandemi sürecinde işlerini tamamlamaları gereken üyelerimize yetkili kurumlardan idari izin alarak tamamlamalarını sağladık. Yine bu dönemde basit usul vergilendirmeye tabi üyelerimizin 1 yıllık muhasebe ücretlerini almadık. Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunlarını dinleyerek, yetkili kurumlarla esnafımız arasında köprü görevi üstlenerek sorunların çözüme kavuşmasını sağladık” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —