MUZ ÜRETİCİLERİ İSYANDA

GÜNCEL 8.01.2022 11:21:23 0
MUZ ÜRETİCİLERİ İSYANDA

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik’i ziyaret eden muz üreticileri,  üretimde çektikleri sıkıntıları aktardı. Muz üreticilerinin sesinin duyurulmasını isteyen çiftçiler, Oda Başkanı Çelik’ten sıkıntılarını yetkililere bildirmesini istediler.

 

Gazipaşa’nın Muzkent Mahallesi’nde muz üretimi yapan çiftçiler,  mahalle muhtarı Süleyman Yılmaz ile birlikte Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik’i ziyaret etti. Başkan Çelik ve muz üreticileri yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda üreticiler yaşadıkları sıkıntıları Çelik’e aktararak, seslerinin Ankara’ya duyurulmasını istediler. Tarım sektöründeki girdi fiyatları, elektriğe gelen zamlar, muz fiyatları, kuyu ruhsatları, kredilerde düşük faiz ve erteleme gibi konulardaki taleplerini aktaran üreticiler, özellikle sulama suyu sıkıntısı çektiklerini bildirdiler. Gökçeler Barajı’nın biran önce faaliyete geçmesini isteyen muz üreticileri, yıllardır umutla barajı beklediklerini ifade ettiler. Gazipaşa’da herkesin mesleğini yapmasını isteyen çiftçiler, başka meslek dalları ile uğraşıp, çiftçiliğe başlayan kesimin kendilerine zarar verdiğini belirterek, bu konuda da denetim olması gerektiğini dile getirdiler.

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik de, çiftçinin sesini duyurmak için her zaman olduğu gibi ellerinden geleni yapacağını söyledi.  Muz üreticilerinin çektiği sıkıntıları bildiğini aktaran Çelik, “Üreticimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Gerekli yerlere taleplerini ve sıkıntıları ileteceğiz” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27