“BÜYÜK İŞLERE BİSMİLLAH DİYECEĞİZ”

GÜNCEL 31.12.2021 16:11:39 0
“BÜYÜK İŞLERE BİSMİLLAH DİYECEĞİZ”

2022 yılı içerisinde hem otel hem de pazar yerinin temelinin atılmasını planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, “2022 yılında büyük işlere bismillah diyeceğiz” dedi.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, kahvaltılı programda basın mensupları ile bir araya geldi. 2021yılında yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Yılmaz, 2022 yılında yapacakları projeleri anlattı.  Belediye Başkanı Yılmaz, 2022 yılı içerisinde hem otel hem de pazar yeri temelinin atılmasını planladıklarını söyledi.

 

2021 yılının acısıyla tatlısıyla geride kaldığını söyleyen Başkan Yılmaz,  belediyede mali disiplini oluşturduklarını belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Göreve geldiğim günden buyana hedefim mali disiplini oturtmaktı. Bunu şuanda sağladık.Belediye olarak alacaklarımızın üstüne gittik. Onları bir kontrol altına aldık. Geçmişten gelen bütün borçları ödedik. 2014’lerde dökülen asfaltın parasını bile bizim dönemde bitirdik. KOMBİ arazisiyle ilgili son kalan 150 dosyayı kapattık ve bitirdik. KOMBİ diye bir şey kalmadı. Bizden önceki dönemden 5-6 tane arkadaşın kıdem tazminatı, alacağı vardı hepsini ödedik. 52 işçinin görevine son verilmesi nedeniyle mahkeme kararıyla kesinleşmiş alacakları vardı, bunların 40’a yakınını ödedik. 10 kişi kadar kaldı. Onlarında davalarının sonuçlanmasını bekliyorduk, bugünlerde sonuçlanmaya başladı. Onları da ödeyeceğiz. Bizim dönemimizde emekli olan işçiler var, onların bütün haklarını ödedik” dedi.

 

BORÇLAR KONTROL ALTINDA

 

Borçları kontrol altına aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Kamu kurumlarının alacaklarını yapılandırdık. Büyükşehir’e borcumuz var, diğer belediye birliklerine borcumuz var. Borç çok daha bitmiş değil ama hepsini kontrol altına aldık. Yapılandırabildiklerimizi yapılandırdık, ödeyebildiklerimizi ödedik. Şirkette batak durumdaydı şirketi de yapılandırdık. Sadece bizden önceki dönemin sigorta priminden dolayı 2 ayda bir 650 bin lira şirketin taksitini ödüyoruz. Belediyenin kendi borçları dışında. İller Bankası’ndan 2-3 milyon arasında bir para geliyor. Bunun 1 milyonu bizden önce alınan İller Bankası kredilerinin taksiti ya da kamu kurumlarına olan borçların taksiti olarak kesiliyor. Bize 1 milyon 300 bin lira gibi bir rakam kalıyor.  2 milyonun üstünde personel giderim var.  1 milyon 300 bin lira geldiği zaman 700 bin lira oradan açık var. Eski borçları ödüyoruz, yatırım yapıyoruz. Bunları da ödüyoruz.

 

ESNAF BORÇLARI SIFIRLANDI

 

Onun için gelir tahsilatı için yollara başvurduk. Gelebilecek tepkileri göğüsleyerek, belki hiçbir belediye başkanının yapmadığı şeyleri yaptım.Alacaklarımızın üzerine giderek sadece geçen ay 6 milyon civarında parayı topladım. O parayla 150 kadar esnafın alacaklarını sıfırladım. 2-3 kişi şikâyetçi oldu ama 150 kişi de memnun oldu.  Tam da kriz öncesine geldi,  iyi de oldu. Bir araba aldım 240 bin liraya şu anda 450-500 bin lira, 100 bin liraya ahşap atölyesi kurduk, şuanda 300-400 bin lira. Bir kenara birazını koydum, işçilerin kıdem tazminatları için. Şuanda maliyenin neredeyse borcu kalmadı. SGK’yı da yapılandırdık” diye konuştu.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ

 

Ekonomik olarak bir sıkıntı kalmadığını ancak bu durumunsürdürülebilir olmasını istediğini dile getiren Yılmaz, “İller Bankası’ndan bu sene kredi aldık.  5 milyon da biz borçlandık.60 kilometreye yakın asfalt döktük. 16-17 milyon sadece asfalt parası tuttu. Ben geldiğimde 12 milyon aynı firmaya asfalt borcu vardı. Hepsini sıfırladık. Az bir şey kaldı asfalt firmasına. Onun dışında hiçbir özel sektörün alacağı da yok.  Davalarımızı sonuçlandırdık. Burayı kazandık. KOMBİ’de bir tane dosyamız vardı onu kazandık. Bir üst mahkemeye gitti. Tek bir dosyamız kaldı, onu da kazanırsak KOMBİ tamamen tarih olacak. Başka bir dosya gelme şansı da yok. 2 senedir hiçbir yeni haciz yok.  Hesaplarımızın üzerinde blokeler vardı. Onların hepsinin kaldırdık. Arabaların üzerindeki hacizleri kaldırmak için şu anda çalışıyoruz. Ekonomik olarak bir sıkıntımız yok. Bunun sürdürülebilir olmasını istiyorum.  Kendi yerlerimizi değerinde değerlendirelim istiyorum.  Geçen sene 12 parseli değerinde satışa çıkardık, kimse ihaleye girmedi. Herkes yarı fiyatına, kelepir fiyata almak istiyormuş. Bu da bazı vatandaşlar açısından sıkıntı yarattı. Ucuza alacağım derken alamadı. Bazı yerleri elden çıkarmamız gerekecek sürdürülebilirliği yakalayabilmek için.

 

BELEDİYEYİ DÜZE ÇIKARDIK

 

‘Borçlan, hizmet yap, bir yere dokunma’ anlayışına ben katılmıyorum. Borçlanma limitindeyiz. Daha fazla borçlandığın zaman aylık taksitleri ödeyemezsin. Aylık taksitleri ödeyemeyince elindeki malların üzerine yeniden haciz gelir. Yok pahasına satılır, daha önceki dönemde olduğu gibi. Onun için gerekirse bazı işleri 1 yıl sonra yapalım ama önce belediyeyi düze çıkaralım istedik. Şuanda belediyeyi düze çıkardık” dedi.

 

Gazipaşa Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Mümkün olduğunca belediyeye müteahhit sokmuyorum, kendi işçilerimle yapıyorum. Makinalarımız şimdilik yetiyor ama güçlendirilmesi gerekiyor. Fırsat buldukça güçlendirmeye devam edeceğiz. Cebeli Tepesi, Karadağ Yolu, Hacı Musa Çayı kenarlarında çalışma yaptık. Pazarcı’da en az 10 kilometre yol açıldı.  Bir o kadar açılması gereken yerler var.  Sel baskını olan yerlerde köprüleri yeniledik, yeni köprüler yaptık. Çok şükür bu sene sel baskını olmadı. Uluhendek ile Kışlabucağı’ndan gelen iki hendeğin kesiştiği yere devasa köprü yapacağız. İleride gözlemecilerin oradaki köprüyü yenilememiz gerekiyor.Uluhendek’te ıslah çalışmasına başladık Gazipaşa’da yapılacak çok işler olduğu için hepsini aynı anda yapma şansımız yok” diye konuştu.

 

Gazipaşa’nın imar sorununun çözülmemiş olduğunu söyleyen Yılmaz, yapılan 18 çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, “Pazarcı’nın 5 ve 6’ncı etapları daha önce bitmişti. Mantar gibi inşaatlar türedi burada. Bulunduğumuz yerdeki 18’leri bitirdik. Nisan ya da Mayıs ayından buyana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde bekliyor.  Sit sınırlarıyla ilgili düzeltilmesi gereken bir konu varmış,  Bakanlık’tan cevap bekliyorlar. O geldikten sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 18’lerimizi inceleyecek. Uygundur dediği zaman kadastroya göndereceğiz, teknik incelemesi yapılacak. Arkasından tapuya gidip, tapuları vereceğiz. Buranın 18’i bitti. Koru’da buna dahil, çünkü aynı plan içerisinde. Koru’nun 1’inci etabı zaten bitmişti, 2’nci etabı bekletiyoruz. Plan kesinleşsin diye, oradan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz. Kahyalar’daki 18’imizi bitirip, bir bölümünün tapularını vermiştik.  Diğer bölüme başlayacaktık. Orda açılan davayı kazandılar. İstinafa taşıdık, istinaf nasıl bir karar verir bilemiyorum. Burası için de dava açmışlardı ama burada yetkisiz oldukları gerekçesiyle davaları kabul görmedi. İstinafa gittiler, orada da kaybettiler şimdi Danıştay’a gittiler. Nasıl sonuçlanır o dava bilemiyorum. Dava nasıl sonuçlanırsa ona uygun hareket ederiz.

 

GAZİPAŞA’NIN ÖNÜNÜ TIKADI

 

Kahyalar’da o dava neticesinde 5-10 yıl hiçbir işlem yapılamayacak. Gazipaşa’nın önünü tıkayan bir süreç oluyor.  Gazipaşa’nın imar sorunlarını çözüp, Gazipaşa’nın geleceği için hızlı adımlar atmamız gerekiyor. Aynı olay Yeni Mahalle için geçerli. Yeni Mahalle’de 18’imizi bitirdik. Şuanda Büyükşehir Belediyesi’nde inceleniyor. Fakat aynı çevre, Yeni Mahalle için de dava açtı.  Oradaki dava nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama biz kazanacağımızı düşünerek, 18’imizi hızlı bir şekilde çıkarmak istiyoruz. Gazipaşa’nın en büyük sorunu, imar sorunlarının çözülmemiş olması. Bu nedenle bir şey yapamıyorsunuz. Park yapacağız yapamıyoruz, cadde açacağız açamıyoruz, yolu yerine alamıyoruz. Sadece 18’i birileri bina ya da otel yapsın şekilde görülmesin. Belediyenin hizmet yapabilmesi için de 18’lerin yapılması gerekir.

 

Gazipaşa’da imar açısından yapılması gereken çok iş var ve bunu hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Büyük ölçüde yol aldık. 2022 yılı içerisinde hem otel temelini atabileceğimizi, hem pazar yerinin temelini atabileceğimize planlıyorum. 2022 yılında büyük işlere bismillah diyeceğiz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    36,00% -0,62
  • GRAM ALTIN

    3005,99% 1,50
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01