ZABITA FİYAT ETİKETLERİNİ DENETLEDİ

GÜNCEL 30.12.2021 16:04:48 0
ZABITA FİYAT ETİKETLERİNİ DENETLEDİ

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçemizde faaliyet gösteren zincir marketler ve büyük marketlerde denetim yaptı. Özellikle fiyat etiketleri üzerinde duyarlı olan ekipler, fiyat etiketi, son kullanma tarihi ve etiket fiyatı ile kasa uyumu arasında farklılığın olup olmadığını inceledi.

 

Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası yüksek fiyat uygulamasının devam ettiği işletmelere yönelik yapılan denetimlerde zincir marketler ve büyük marketler incelendi. Özellikle vatandaşların şikayet ettiği konuların başında gelen ürün fiyatları konusunda duyarlı olan zabıta ekipleri, raf-kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti. Alışveriş sepetine rastgele ve farklı ürünler koyarak kasaya gelen zabıta ekipleri, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini gözden geçirdi.  Bu sayede etiket hilesi yapan işletmeler tespit edilerek, vatandaşların kandırılmasının önüne geçilecek. Gazipaşa genelini kapsayacak şekilde yapılan denetimlerde stokçuluk yapılıp yapılmadığının da kontrolü yapıldı. Denetimlerin, önümüzdeki günlerde artarak devam edeceği kaydedildi.

 

“DENETİMLERİMİZE SIKI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ”

 

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yeni yıla günler kala şehrimizin birçok noktasında fiyat etiketi, ürün gramajı ve son kullanma tarihi kontrollerini sürdürüyor. Halkımızın huzuru ve sağlığı için denetimlerimize sıkı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.