FEN LİSESİNDE ÖRNEK PROGRAM

EĞİTİM 30.12.2021 16:02:37 0
FEN LİSESİNDE ÖRNEK PROGRAM

Gazipaşa Fen Lisesi, Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Gazipaşa’da geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden eğitim kurumu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. İsmail Topcu, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Uysal, Öğr. Gör. Hamit Beran Günçe ve ALKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve Kaya’yı konuk etti. Davetliler, Gazipaşa Fen Lisesi bünyesinde kurulan İHA (İnsansız Hava Aracı) ve roket takımlarına, bilgi ve tecrübelerini aktardı.

 

“YETER Kİ SİZLER İNANIN”

 

Fen lisesi öğrencileri tarafından kurulan İHA ve roket takımlarına TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarına katılmaları konusunda tavsiyede bulunan Doç. Dr. İsmail Topcu, geleceğin teknoloji üzerine kurulacağını belirterek, öğrencilere yapay zeka, bilgisayar yazılımları, insansız hava araçları, uzay ve robotik kodlama konularında bilgiler verdi. “Bilimde doğru bir tanedir” diyerek öğrencilere bilimin ışığından ayrılmayın uyarısında bulunan Topcu, “TEKNOFEST ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen tüm yarışmalara katılın. Üniversitede görevli hocalarımız ve bu yarışmalara katılmış, yarışmalarda derece kazanmış öğrencilerimiz size her konuda yardımcı olacaktır. Yeter ki sizler inanın ve kendinizi başarılı olacağınıza inandırın. Karşılaştığınız olumsuz durumlarda asla pes etmeyin. Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca öğrenci var bu bilinçle çalışmalarınıza odaklanın” dedi.

 

TEKNOFEST yarışlarına katılan ve katılığı yarışlarda takım kaptanlığı yapan ALKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Merve Kaya, katıldığı yarışmalar ve yarışmalarda edindiği bilgi ve tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere her zaman yardımcı olacağını söyleyen Kaya da, Gazipaşa Fen Lisesi öğrencilerine yarışmalara katılın tavsiyesinde bulundu.

 

MÜDÜR GÜNGÖR TEŞEKKÜR ETTİ

 

Okulda yapılan program hakkında bilgi veren ve katılımcılara teşekkür eden Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “TÜBİTAK 2204 A lise öğrencileri proje yarışmalarına ve faydalı model patent başvuruları önümüzdeki süreçte başlıyor. Okulumuzda Okulda TEKNOFEST ile ilgili bir İHA takımı, birde roket takımı kuruldu. Biz de okul olarak AHENK projesi kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. İsmail Topcu, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Uysal, Öğr. Gör. Hamit Beran Günçe ve ALKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve Kaya’yı okulumuzda ağırladık. TÜBİTAK 2204 A lise öğrencileri proje yarışmalarına ve faydalı model patent başvuruları hakkında hocalarımızdan bilgi aldık. Bizlere yarışmalar hakkında tecrübelerini aktardılar. Hocalarımız yaptığımız her çalışmaya her türlü desteği verecekler. Bizleri bu konuda yalnız bırakmayan, ALKÜ Rektörümüze, dekanlarımıza, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.