VATANDAŞ UMDUĞUNU BULAMADI

GÜNCEL 29.12.2021 14:02:52 0
VATANDAŞ UMDUĞUNU BULAMADI

Döviz kurunda yaşanan düşüşle birlikte market fiyatlarında indirim bekleyen vatandaşlar umduğunu bulamadı. Dövizdeki düşüşün, tarımsal üretim girdilerine yansımadığını ve raflardaki fiyatların aynı kaldığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik,  “Kurdaki düşüşle birlikte gübre, ilaç, tohum ve mazotta indirim bekliyoruz. Aksi halde raf fiyatları değişmez” dedi.

 

Yeni ekonomik adımlar sonrası döviz kurunun düşüşe geçmesiyle fiyatlarda indirim bekleyen vatandaşlar umduğunu bulamadı. Döviz kurunda yaşanan düşüşün ardından halkın gözü ürün fiyatlarına takıldı. Son aylarda yaşanankur rekorlarına ve buna bağlı zamlara kilitlenen vatandaş, yeni ekonomik adımlar sonrası fiyatlarda indirim yapılmasını bekledi. Ancak kurdaki düşüş henüz fiyatlara yansımadı.  Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı zor günler yaşayan üreticinin, kurdaki düşüşün maliyetlere yansıması hayali de henüz gerçekleşmedi.

 

DÜŞÜŞ MALİYETLERE YANSIMADI

 

Kur artışı ve buna bağlı zamlar nedeniyle zor günler geçiren üretici,  kur fiyatlarının düşüşe geçmesiyle birlikte plastik ürünler başta olmak üzere gübre, ilaç, tohum ve mazot vs. fiyatlarında indirim yapılmasını bekledi. Ancak henüz beklenen indirim gelmedi.  Son günlerde döviz düşse de çiftçinin maliyetlerinde herhangi bir düşüş olmadığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, önümüzdeki günlerde kurdaki düşüşün fiyatlara yansımasını beklediklerini anlattı.

 

DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ

 

Kurdaki düşüşün maliyetlere yansımasını beklediklerini söyleyen Çelik, “Doların artmasıyla birlikte fiyatı yükselen ürünlerin önümüzdeki günlerde ucuzlamasını bekliyoruz. Dolar karşısında sebze ve meyve, plastik ürünler, gübre, mazot fiyatları nasıl arttıysa şimdi de düşmesini bekliyoruz. Ancak, yüksek piyasadan aldıkları için düşüremediklerini söylüyorlar. Önümüzdeki günlerde başta plastik ürünler olmak üzere fiyatların düşeceğine inanıyoruz. Girdi maliyetlerinde yaşanacak düşüş sebze ve meyve fiyatlarına da yansıyacaktır” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27