KÖSE’DEN PAZAR ESNAFINA ZİYARET

GÜNCEL 28.12.2021 13:31:49 0
KÖSE’DEN PAZAR ESNAFINA ZİYARET

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Mustafa Köse ve ekibi, giyim pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaftan destek isteyen Köse ve ekibi, göreve gelmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlattı.

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 5 Ocak 2022’de yapılacak genel kurulu için başkan adayları saha çalışmalarını sürdürüyor. Esnafı ziyaret ederek destek isteyen başkan adayları, yapacakları icraatları anlatıyor. Bu kapsamda 2014-2018 yılları arasındaEsnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yapan Kuyumcu Mustafa Köse, ekibiyle birlikte esnaf ziyaretlerine dün de devam etti.

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Mustafa Köse ve ekibi, geçtiğimiz hafta yaşamını kaybeden manifaturacı Kara Baba lakabıyla bilinen Hasan Akar’ın, ruhuna dua okuttu. Belediye Fuar Alanı’nda Akar’ın tezgâh kurduğu alanı çiçeklerle donatan Köse ve ekibi,  okutulan duanın ardından esnaf ve vatandaşlara, lokum ve bisküvi dağıttı. Ardından pazar esnafını tek tek ziyaret eden Köse ve ekibi, hayırlı işler diledi.  Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Köse, göreve gelmeleri halinde bir önceki dönem yaptıkları gibi esnafın derdi için koşturacaklarını ifade etti.

 

KARA BABA UNUTULMADI

 

Giyim pazarı ziyaretiyle ilgili bilgi veren başkan adayı Köse, “Burada toplanmamızın sebebi, birkaç gün önce aramızdan ayrılan Kara Baba lakaplı Hasan Akar abimize bir dua okutmaktı. Esnafımızın acı ve tatlı günlerinde yanında olacağımıza söz verdiğimiz için bugün de onu kanıtlamak için buradayız” dedi.

 

“YÖNETİM OLARAK ÇATIDAKİ SIKINTIYI GİDERECEĞİZ”

 

Pazaryerinin en büyük sıkıntısının yağmurlu havalarda akması olduğunu dile getiren Köse, seçilmeleri takdirde yönetim kurulu olarak çatının üstündeki sıkıntıyı karşılayacaklarını kaydetti. Köse, Pazaryerinin yağmurlu havalarda akması ile ilgili sıkıntı var. Allah nasip edip, biz oraya geldiğimiz zaman çatının üstündeki sıkıntıyı, yönetim kurulu olarak cebimizden yaptıracağımızın sözünü veriyoruz. Biz her zaman esnafla beraberiz. İç içe olduğumuzu zaten söylüyoruz.  Göreve geldiğimiz takdirde bu işlerin daha iyi olacağını, esnaflar arasındaki huzursuzluğu kaldıracağımızı, sosyal barışı sağlayacağımızı söylemiştik. Bazen ister istemez insanlar arasında kırgınlıklar olabiliyor. Karşılıklı sohbetlerle bu kırgınlıklar kaldırılıp,  ilçemize yakışır bir Esnaf ve Sanatkârlar Odası olduğunu göstereceğiz” diye konuştu.

 

“YAĞMUR SUYU SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ”

 

Pazaryerinin geçmişte sel baskınlarına uğradığını hatırlatan Köse, belediye ile işbirliği içerisinde bu sorunu çözmeye çalışacaklarına vurgu yaptı. Köse, “Bu pazarın geçmiş zamanlarda sel baskınlarına uğradığını biliyoruz. Bizim çizmeyle burada koşturduğumuzu herkes bilir. Şu arkamızda görünen kapıda olan yerde küçük bir sıkıntımız var. Bunu belediyeye söyleyerekten en kısa sürede onu da çözüme kavuştururuz. Bu pazar esnafımızın yağmur sıkıntısını bir an önce gideririz.

 

Belediyenin buradaki pazarcılardan tahsil ettiği kendince bir yıllık hesaplaması vardır. Önce biz esnaflarımızla görüşürüz, ondan sonra belediyeyle bu konuyu çözeriz. Esnafımızın serzenişlerini önce esnafımızdan dinleyeceğiz ki, belediyeye çözüm önerisini ona göre götüreceğiz. Çünkü esnafla konuşmadan, belediyeye bir şey bilmeden gitmenin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.