Tarih: 24.12.2021 14:14

TURKOVAC MÜJDESİ

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, yerli koronavirüs (Kovid-19) aşısı TURKOVAC’ın seri üretimine başlandığını duyurdu. İlçe Başkanı Doğan, Kovid-19 aşısı üreten sayılı ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu dile getirdi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Koranavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları devam ederken, salgının değişik varyantları da ortaya çıkıyor.  Salgınla mücadele kapsamında Türkiye’de Çin aşısı Sinovac ve Alman aşısı Biontech vatandaşlara uygulanırken, Türkiye’de geliştirilen TURKOVAC aşısının da seri üretimine başlandı. Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından geliştirme çalışmalarına Nisan 2020'de başlanan TURKOVAC'ın, Faz 1 aşamasına Kasım 2020'de, Faz-2 aşamasına da Şubat 2021'de geçildi.Gönüllüler üzerindeki çalışmalarda etkin ve güvenilir olduğunun kanıtlanmasıyla ‘Acil Kullanım Onayı’ verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın seri üretimine geçildi.

 

“BÜYÜK DEVLET OLMAK LAFLA OLMUYOR”

 

Konuyla ilgili konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, TURKOVAC’ın seri üretimine başlandığını duyurdu. Doğan, “Yerli aşımız TURKOVAC’ın seri üretimine başlandı.  206 yakın dünya ülkesinden bu aşıyı sadece 8 yada 9 ülke üretti. Bu 9 ülkeden birisi de Türkiye Cumhuriyeti devleti oldu. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Büyük devlet olmak, lafla olmuyor. Kefeni ile yola çıkanlarla oluyor” dedi. TURKOVAC'ın yaygın kullanımına yıl bitmeden başlanması beklenirken, bu adımla hem Türkiye'nin koronavirüs aşılarındaki dışa bağımlılığının sona ermesi hem de henüz aşıya ulaşamamış ülkelere aşının hızla ulaştırılması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —