MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE FIRSAT

EĞİTİM 24.12.2021 14:10:07 0
MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE FIRSAT

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 alan ve 97 dalda en az lise mezunlarına uygulanmak üzere Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Çerçeve Programları hazırlandı. Programa katılıp başarıyla tamamlayanlara ‘Ustalık Belgesi’ alma imkanı tanındı.

 

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, programdan hangi yıl ve hangi bölümden mezun olduğuna bakılmaksızın en az lise mezunları yararlanacağını söyledi.  En az lise mezunu tüm vatandaşları bu imkandan faydalanmaya ve meslek lisesi diploması sahibi olmaya davet eden Kocagöz,  “Bakanlığımız tarafından 24 alan ve 97 dalda en az lise mezunlarına uygulanmak üzere Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Çerçeve Programları hazırlanmış, programı başarı ile bitirenlere Ustalık Belgesi alma imkanı tanınmıştır. Programdan hangi yıl ve hangi bölümden mezun olduğuna bakılmaksızın en az lise mezunları yararlanacaktır. Çalıştıkları Alan/dal özelliğine göre en fazla 27 hafta eğitim alacaklardır. Eğitimler işletmelerde yapılacaktır ve eğitim sözleşme yapılarak başlayacaktır. Programa dahil olanların SGK primleri ve devlet katkısı ödemeleri okul tarafından yapılacaktır. Öğrenciler, eğitim süresi sonunda ilk sınav döneminde ustalık beceri sınavına alınacaktır. Başarılı olanlar Ustalık Belgesi alacak ve meslek lisesi diploması almaya da hak kazanacaklardır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız herhangi bir Mesleki Eğitim Merkezine veya Meslek lisesine başvuru yapabileceklerdir”  dedi.

 

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

 

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mesleki eğitim merkezleri ve tüm meslek liseleri bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programında; Bir gün okul 4 gün işletme, okurken ücret ve sigorta, lise diploması, Ustalık ve Europass belgesi, İşletmelere devlet desteği ve yüzde 98 istihdam imkanı tanınıyor.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ayrıca, en az ortaokul mezunu olanlar tüm vatandaşlarımız yaş sınırı olmadan bir işletme ile sözleşme imzalayarak haftada 1 gün okul 4 gün işletmede çalışarak 4 yılda meslek sahibi ve belge sahibi olacağını belirtti. Öğrencilerin okurken sigortalarının devlet tarafından karşılanacağını ve öğrenciler mezun olduklarında kalfalık, ustalık ve meslek lisesi diplomasına sahip olacağını söyledi. Müdür Kocagöz, almış oldukları meslek lisesi diploması ile üniversite sınavına girebilme hakkının doğacağını, yıl kaybı olmaması için son kayıt tarihi 31 Aralık 2021 olduğunu belirtti.