Tarih: 23.12.2021 13:43

SAHTE ALKOLDEN DOLAYI YAŞNAN ÖLÜMLER GAZİPAŞA’DA EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Antalya ve ilçelerinde sahte alkol kullanımı nedeniyle yaşanan ölümler, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, yılbaşı öncesi alkol satışı yapan toplu tüketim ve satış yerlerini denetlemeye başladı.

 

Türkiye’de, sahte ve kaçak alkol kullanımı nedeniyle yaşanan ölümler her gün giderek artıyor. İstanbul başta olmak üzere farklı il ve ilçelerden sahte alkol kullanımı nedeniyle ölüm haberleri geliyor. Son günlerde Antalya ve ilçelerinde sahte alkol kullanımı nedeniyle yaşanan ölümler, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe genelinde yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satış ve tüketim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

 

“ALO 174 GIDA HATTI’NI ARAYIN”

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde kaçak ve sahte ürünlere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapılıyor. Ekipler, içki satışı yapan işyerlerine denetim ve kontrollerini yeni yıla girene kadar devam ettirecek.  Yılbaşı gecesi de ekipler tarafından denetimler nöbetleşe devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Alo 174 Gıda Hattı vatandaşların ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet veriyor. Vatandaşlar bir sorunla karşılaştıklarında bu numaraları arayabilir ya da İlçe Müdürlüğüne bizzat başvurabilirler.

 

UZMANLAR UYARIYOR

 

Metil alkol tüketiminden sonra görme bulanıklığı, halsizlik, baş ağrısı, bulantı, karın ağrısı, kusma, sık nefes alıp verme gibi bulguların ortaya çıktığını belirten uzmanlar, metil alkol ile beraber eş zamanlı etil alkol alımı olmuşsa bu bulguların ortaya çıkması 30 saatte kadar uzadığını, zaman ilerledikçe erken tanı konulup hızlı şekilde tedavi edilmezse bilinç değişikliği, koma, nöbet, körlük ve ölümlerin gerçekleştiğine dikkat çekiliyor. Alkol alan vatandaşlara dikkatli olun uyarısı yapan uzmanlar, güvenli olmayan hiçbir yerden alkol alınmaması gerektiğine vurgu yaptılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —