YETKİLİLER UYUYOR

GÜNCEL 22.12.2021 15:44:08 0
YETKİLİLER UYUYOR

Kahyalar Mahallesi içinden geçen Delice Deresi’ndeki kirlilik sorunu henüz çözülmedi. Sorumsuz kişilerin çöplüğü haline gelen dere, temizleneceği günü beklerken, yetkililer; yaşananlar karşısında üç maymunu oynuyor.

 

Gazipaşa sınırları içinde bulunan dereler sorumsuzca kirletiliyor. Yetkililer, yaşananlar karşısında üç maymunu oynarken, derelerdeki kirlilik oranı günden güne artıyor. Gazipaşa’nın Kahyalar Mahallesi içinde geçen Delice Deresi de kirliliğin boy gösterdiği noktaların başında geliyor. Yağmur sularını denize taşıyan önemli derelerden biri olan Delice Deresi, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü, moloz ve sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor. Geçtiğimiz aylarda kirlilik nedeniyle gündeme getirdiğimiz delice deresi, temizleneceği günü bekliyor.

 

DSİ NEYİ BEKLİYOR?

 

Yasa gereğince Gazipaşa’daki derelerin ıslah edilmesi, taşkın önleme çalışmaları ve temizlenmesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğünün yetki alanında bulunuyor. DSİ Bölge Müdürlüğünün Gazipaşa'da en az 3 ekskavatörle teyakkuzda bulunması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, ilçedeki derelerde çalışmaların yetersiz olduğunu vurguladı. Yağmur sularıyla birlikte, derelerdeki çöplerin denizde karışacağına dikkat çeken Gazipaşalılar, DSİ’yi ve yetkilileri göreve çağırdılar. “Dereye çöp bırakan sorumsuzlar en ağır şekilde cezalandırılsın” diyen halk, yetkililerin yapacağı yaptırımları bekliyor.

 

DENİZ KİRLİLİK TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları, evsel atıklar ve sera atıkları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Dereye bırakılan çeşit çeşit tonlarca atık, ilk yağmurların ardından denize ulaşarak, deniz ve deniz ürünlerini de tehdit edecek. Atıkların denize ulaşmadan kaldırılmasını bekleyen vatandaşlar, yaşananlar karşısında yetkililerin yaptırım uygulamamasından rahatsız oluyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27