Tarih: 22.12.2021 15:38

DOĞAN’DAN EKONOMİ AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşamki kabine toplantısının ardından dövize endeksli Türk lirası mevduat planını anlattı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından döviz fiyatlarında düşüş başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği garantiyle döviz fiyatlarında düşüş yaşandığını belirtti. Köpürtülen ve olumsuz havanın etkisinde kalan suni bir artışla karşı karşıya kalındığını belirten İlçe Başkanı Doğan,“Ekonomiyi rayına oturtacak, millete güven verecek adımlar önümüzde” dedi.

 

“EKONOMİYİ MANİPÜLE EDİYORLAR”

 

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Yeni bir program ve yeni bir uygulama.  Hükümet ve Cumhurbaşkanımız, kendi ayakları üzerinde duran üretim ekonomisine dayalı bir program uygulamaya çalışıyor. Her zaman olduğu gibi ekonomiyi, siyaseti manipüle eden iç ve dış güçler var. Sanki ekonomi bitti, battı. ‘Ülke şöyle, gidişat böyle, erken seçim şöyle, sandık gelirse dolar düşer’ gibi algı yaratıyorlar. Gerçekten gerçek olmayan, ekonomiyle örtüşmeyen, bankacılık sistemimiz ve ekonomik göstergelerle örtüşmeyen manipülasyonlar oluşturuyorlar.  Tabi herkes ekonomist değil. Elindeki üç beş kuruşu değerlendirmek için bu algı yönetimine teslim olan insanlar veya biraz ekonomisiyle ilgili kaygılı insanlar dolara saldırıyor. Dolar yükseliyor. Stokçuluk yapanlar var. ‘Malım şöyle mi olur, böyle mi olur, yarın ne olacak’ kaygısı taşıyan insanlar var.  Onların kaygılarını da anlamakla birlikte bugün esas olan sükûnet günü. Herkesin, milleti sağduyuya çağırıp, uygulanacak ekonomik programa destek verip, önümüzdeki süreçte faiz sarmalından ve üretmeyen ekonomi modelinden kurtulup, üreten ekonomiye geçmeyle ilgili Hükümetin bu programını desteklenmesi gerekir” diye konuştu.

 

“SUNİ BİR ARTIŞLA KARŞI KARŞIYAYMIŞIZ”

 

Muhalefetten sağduyulu bir yaklaşım göremediklerini kaydeden Başkan Doğan, “Cumhurbaşkanımız baktı ki, muhalefetten sağduyulu bir yaklaşım yok. Dış güçler bazı girdi malları ve dolar üzerinden operasyon çekmeye çalışıyor. Artık bunla ilgili elindeki araçlardan bir tanesini ortaya sürdü.Daha birçok araç var. Biz il ve ilçe başkanları toplantısında bunları duyuyoruz, bu süreçleri yakından takip ediyoruz. Ekonomiyi rayına oturtacak, millete güven verecek adımlar önümüzde. Onları Hükümetimiz açıklamadan, benim açıklamam doğru olmaz.  Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği garantiyle, sözle, yapıcı konuşmayla dolar şuan 18 buçuklardan 11-12 liraya düştü. Demek ki köpürtülen ve olumsuz havanın etkisinde kalan, ekonomi ve parasıyla ilgili kaygılanan insanların yönlendirmesinden kaynaklanan suni bir artışla karşı karşıyaymışız. Aslında ekonomi rayında, sıkıntı yok. Ama dışarıdan müdahale edildiği zaman vatandaşlar panikliyor. Paniklediği zaman dolara saldırıyor, dolar da yükseliyor. Durum bundan ibaret” dedi.

 

“BULANIK SUDA BALIK AVLAMA DÖNEMİ BİTTİ”

 

Milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiğini ifade eden İlçe Başkanı Ali Doğan, “Ben şunu gördüm, vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımıza güveniyor. Devletimize güveniyor. Cumhurbaşkanımızın verdiği garantilerin arkasından, verdiği sözün arkasından hemen doların, avronun ateşi düşüyor ve gerçek durumuna iniyor. Hatta ve hatta önümüzdeki argümanlar açıklandıktan sonra doların 8,5 liraya kadar inmesiyle ilgili öngörüler var. Ben şunu söylüyorum, Hükümetimiz ne yaptığını biliyor. Seçim havası oluşturup, bulanık suda balık avlama dönemi bitti. Parlamenter Demokratik Sistemin bitmesiyle bunların hepsi bitti. Parlamenter Demokratik Sistem olmuş olsaydı, koalisyon hükümetinden oluşan hükümeti, mutlaka partinin birini oradan çekerek, satın alarak ya da muhalefet haline getirerek hükümeti yıkıp, bugün şu hengâmenin içerisinde bir de hükümet kriziyle, seçim kriziyle karşı karşıya kalmak zorunda, onu göğüslemek zorunda kalacaktık. Başkanlık Sisteminin bu tür pozisyonlardaki müdahalelerde önleyici tavrının ve dik duran bir liderin, ekonomiyi istediği zaman hemen düzlüğe çıkarabileceğini, istikrarlı bir adım attığı zaman milletin buna destek vereceğine dair emareleri görüyoruz.  Önümüzdeki süreçte fiyatlarda da bir iniş, asgari ücrette olduğu gibi dar gelirlilerde, emeklilerde ve memur maaşlarında da reel ve kabul edilebilir ölçüde bir yükseliş ve artı değer verileceğine dair kanaatlerim var. Buralar ayarlandıktan sonra emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Haziran gibi normalleşmenin görüleceği yönünde uzmanların, ekonomistlerin ve siyasetçilerin öngörüsü bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

 

“2023 SEÇİMLERİNİ YÜZDE 56’YLA ALACAĞIZ”

 

Başkan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında her şey rayında, durmak yok yola devam. Reis ne yaptığını biliyor. Ekonomistler, danışmanlar, uzmanlarımız ne yaptığını biliyor. Dünya bir pandemi krizinden geçiyor. Bu pandemiyi bayram belleyen ve bulanık suda balık avlamaya çalışan içerdeki ve dışardaki sermaye sahipleri, bundan siyasi veya ekonomik olarak nemalanmak istemişti. Buna Sayın Cumhurbaşkanımız izin vermedi. Allah’ın izniyle avro, dolar, altın fiyatları ile diğer mal ve tedarik zincirindeki sıkıntılar çözüldüğü zaman piyasadaki rahatlama devam edecek. Gerçekçi bir Hükümet krizi ya da Hükümetin yönetemediğinden ya da Hükümetin süreci doğru okuyamadığından kaynaklanan bir şey olmayıp, pandemi nedeniyle dünyada yaşanan sıkıntının içe yansımasından kaynaklı bir durum olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla orada da iyileşmeler olduğu zaman üretim ekonomisine geçip, cari açığı kapattığımız zaman ülkenin gelirini dar gelirliye, tabana, sosyal adalete uygun şekilde dağıttığımız zaman daha güçlü bir ekonomi modeliyle seçimlere nasip olursa gideceğiz. 2023 seçimlerini yüzde 55-56 gibi bir rakamla alacağız ve Cumhurbaşkanımızı, Reisimizi tekrar seçeceğiz. Önümüze, işimize bakacağız. Başkasının ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz sanayide, ekonomide, yatırımda, savunma sanayinde, planlamada, sağlıkta, eğitimde Türkiye’yi nereye getirdik ona bakıyoruz. Allah’ın izniyle Reisin önderliğinde daha çok yollar katedeceğiz ve Türkiye’yi yenilmez Türkiye, lider Türkiye ve örnek Türkiye haline getireceği.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —