GAZİPAŞA’DAN DUBAİ’YE 70 BİN ADET YERLİ AVOKADO GÖNDERDİK

20.12.2021 13:08:26 0
GAZİPAŞA’DAN DUBAİ’YE 70 BİN ADET YERLİ AVOKADO GÖNDERDİK

Tropikal meyve üretiminin başkenti Gazipaşa’da, avokado üretimine yeniden yön verecek dev bir adım atıldı. Gazipaşa’da üretilen 70 bin avokado Dubai’ye ihraç edildi.  Araplara ilk partide 21 ton avokado satan Sait Karabulut, “Dubai’ye Gazipaşa avokadosu göndermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Tropikal meyve üretiminde yaptığı girişimlerle Türkiye’nin tropikal meyve üssü konumuna gelen Gazipaşa, önemli bir ilke imza attı. İlçemizde üretimi son yıllarda giderek artan avokado, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehri olan Dubai’ye ihraç edildi. İlk partide 70 bin adet yani 21 ton Gazipaşa avokadosu alan Arap tüccarlar, Gazipaşalı avokado üreticisi ve pazarlamacısı Sait Karabulut ile Murat Yılmaz tarafından hazırlanan bir TIR dolusu avokadoyu, Dubai’de bulunan lüks oteller ve restoranlara satacak. Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan avokado ihracatının önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi bekleniyor.

 

“BÖLGEMİZDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Gazipaşa’da üretimi yapılan avokadoyu Dubai’ye ihraç etmekten büyük gurur duyduğunu dile getiren Sait Karabulut, yapılan ihracatla Gazipaşa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İhracatın yapılmasında Gazipaşalı avokado üreticilerinin büyük emeği olduğunu söyleyen Karabulut, “2010'dan bu yana yerli Gazipaşa avokadomuzu değerlendirme çabalarımız, her sene git gide arttığı gibi bu sene de devam etti. Gazipaşa ve Alanya bölgesinde bir ilki gerçekleştirdik. Sezon başlamadan önce Dubai'den bir teklif aldık ve kabul ettik. Meyvelerimizin olgunlaşacağı günü çiftçilerimizle birlikte sabırla bekledik. Şimdi de toplamda 70 bin adet yani 21 ton avokadomuzu Dubai’ye gönderdik” dedi.

 

ÜRETİCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yapılacak ihracat öncesi, çiftçilerin bahçesindeki avokadoların incelendiğini dile getiren Karabulut, “Kendi çiftçimizin avokadosunu yurt dışına göndermek çok gurur verici. Zaman zaman bu iş bizi düşündürüyordu. Gazipaşa ve Gazipaşalılar adına büyük bir sorumluluk almıştık. Gün geldi ihracatçılarımız Gazipaşa'ya geldi. Avokadolarımız dalında değerlendirildi. Olumlu bir karar geldi ve üreticilerimizle beraber 'Bismillah' deyip bu işe başladık. Biz sözümüzü tuttuk. Allah izin verirse her hafta devam edeceğiz. Tekrardan parolanın kalite olduğunu kanıtladık. Yanımızda duran ve yardımcı olan tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.