Tarih: 17.12.2021 13:06

DSİ ULU HENDEK’E EL ATACAK

Facebook Twitter Linked-in

DSİ’nin Ulu Hendek Deresi’nde makine destekli ıslah çalışmalarına başlayacağını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “İlçemizinkanayan yarasına çare bulmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan ve Şube Müdürü Hasan Hüseyin Öz ile birlikte dün Gazipaşa’ya geldi. Coşkun ve beraberindeki heyetle birlikte Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Ulu Hendek Deresi’nde yer incelemesinde bulundu. DSİ’nin derenin ıslahıyla ilgili makine destekli çalışma yapacağını söyleyen Doğan,  derenin birçok açıdan sıkıntılı olduğuna vurgu yaptı.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Konuyla ilgili konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Pazarcı Mahallesi’nde Ulu Hendek Deresi diye sıkıntılı bir yer var. Bizim belediyeciliğimiz döneminde ıslahı başlamış, daha sonra da sekteye uğramıştı. Çevre sakinleri açısından, fosseptik ve sinek üretme açısından, ciddi manada çevreyi kirletme ve risk oluşturma açısından sıkıntılı bir yer. Geçtiğimiz günlerde bir bisikletli çocuğumuzun oraya düştüğünü duydum. Bununla ilgili zaten çalışmamız devam ediyordu. Daha önce de burayla ilgili muhtelif zamanlarda bizden yardım istendi. Muhtarlar ve vatandaşlardan ‘ne yapabiliriz’ diye gelenler oldu. Bizde bununla ilgili harekete geçtik. Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüze görüştük. Belediyenin hangi çalışmayı yaptığını, şu aşamada ne yaptığını da bilmiyorum. Derenin ıslahı ile ilgili makine destekli biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. DSİ Bölge Müdürümüz de bugün geldi. Makineleri oraya gönderiyoruz. Yer incelemesi yapacağız ve Gazipaşa’mızın ve Pazarcı Mahallemizin kanayan yarasına DSİ olarak, AK Parti İlçe idaresi ve Hükümet olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

BELEDİYEYE DESTEK ÇAĞRISI

 

Belediyenin de burayla ilgili üzerine düşeni yapmasını isteyen Doğan, “Vatandaş için yapacak bir şey varsa elimizi taşın altına koyarız. Bir şekilde hizmeti vatandaşa sunuyoruz. Burada belediyede üzerine düşen görevi yaparsa, DSİ ile ortak çalışırsa daha kısa zamanda sonuçlanır, daha kısa zamanda bitirilir. Ama biz Gazipaşa halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

İÇTEN YAMAMA BAŞLADI

 

Gökçeler Barajı’ndan alınacak su için döşenen boruların içten yamanmaya başladığını aktaran İlçe Başkanı Ali Doğan, “Barajımızla ilgili 17 kilometrelik alandaki boruların içten yamaması var. Sarma yama dediğimiz, patlakları engellemek için borularda oluşmuş deformasyonları içten tespit ediyoruz ve içten döşüyoruz. Bir ekip yaklaşık 1 aydır bu çalışmaları yapıyor. DSİ Bölge Müdürümüze şöyle bir teklifte bulundum; Müdürüm bu çalışmayı yazın değil de kış döneminde yapalım. Yazın da borularımız, hattımız sulamaya hazır olsun. Dolayısıyla da en az riskle, patlakla çiftçimize su verelim dedim. Onlarla ilgili de görüşeceğiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —