Tarım sektöründeki en büyük sıkıntılarından birisinin de işçi problemi olduğuna değinen Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, tarım sektöründe yevmiye ile çalışacak işçi bulamadıklarını söyleyerek, “200-250 liraya yevmiye ile çalışacak tarım işçisi bulamıyoruz” dedi.
Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, Akdeniz Bölgesi’nde tarım sektörünün en büyük problemlerinden birisinin işçi sıkıntısı olduğunu söyledi. 200-250 TL yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamadıklarını kaydeden Fidan, bu durumun üretimi sıkıntıya sokabileceğini kaydetti.
İŞÇİ BULAMIYORUZ
Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, Akdeniz Bölgesi ve Gazipaşa’nın tarım sektöründeki en büyük sıkıntılarından birisinin işçi problemi olduğunu anlattı. Günlük 200-250 TL’ye çalıştıracak işçi bulamadıklarını kaydeden Fidan, “Gazipaşa ve Akdeniz’in en büyük problemlerin birisi işçi problemi. İşçi yok. 200-250 liraya yevmiye ile çalışacak kişi bulamıyoruz. Sigorta yapılmadığı için yerli halktan bir tane kişi çalışmıyor. Bu durum da üretimi ilerleyen yıllarda sıkıntıya sokacaktır” diye konuştu.
TANKERLE SU ÇEKİLİYOR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüklerini söyleyen Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, bir diğer problemin ise akan suların telef olması olduğunu söyledi. Gökçeler Barajı’nın önüne kurulan Hidroelektrik Santrali (HES) nedeniyle suyun Hacı Musa Çayı’na aktığını anlatan Fidan, bazı vatandaşların çaydan tankerle su çektiğini ileri sürdü.
Fidan, “Özel girişimlerimizle Tarım Bakanı ile toplantı yaptık. Akan suların ne kadar telef olduğunu konuştuk. Özellikle bizim Gazipaşa’mızda bir Gökçeler Barajımız var. Sulama barajı olarak yapıldı ama önünde HES var. Su çaya akıyor. Çay güzelleşiyor ama vatandaşlar da oradan tankerle su çekiyor. Bekir Bey hemen not aldı. Herhalde bir hafta sonra bölge milletvekilleri ve DSİ yetkililerini gönderdi. Şu anki durumu biliyorum desem yalan söylerim” şeklinde konuştu.
9466,67%1,06
34,47% 0,19
36,07% -0,43
3008,80% 1,59
5018,97% 1,26