Tarih: 14.12.2021 11:42

GAZİPAŞALI GİRİŞİMCİ ALANYA’DA FARK YARATIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kahyalar Mahallesi’nin eski muhtarlarından Hüseyin Akgül’ün 37 yaşındaki oğlu Sonay Akgül’ün, Hamza Cırık ile birlikte Alanya’nın Tepe Mahallesi'ne açtığı Veranda Restaurant adından sıkça söz ettiriyor. Muhteşem manzarası ve birbirinden lezzetli ürünleriyle dikkat çeken Veranda, müşterilerini adeta büyülüyor.

 

Alanya’da yıllardır turizm sektöründe hizmet veren, bilgi ve tecrübelerini birleştirerek geçtiğimiz yaz döneminde Tepe Mahallesi'ne Veranda Restaurant isimli bir işletme kazandıran Sonay Akgül ve Hamza Cırık, Veranda’yı; Alanya’nın önde gelen restoranları arasına sokmayı başardı. Sektörde tecrübeli isim ve personelleri bir araya getiren Veranda; muhteşem manzarası, nezih ortamı, güler yüzlü personelleri, lezzetli ürünleri ve insanlar üzerinde bıraktığı pozitif enerji ile müşterilerini adeta büyülüyor.

 

TURİZM VE RESTORAN SEKTÖRÜNE YILLARINI VERDİ

 

Hamza Cırık ile birlikte işletmenin ortaklığını yapan Kahyalar Mahallesi’nin eski muhtarlarından Hüseyin Akgül’ün oğlu Sonay Akgül, 1984 yılında Gazipaşa’da doğup, ilköğrenimini Kahyalar İlkokulu’nda tamamladı. Akgül, ortaokulu ve liseyi Alanya’da bitirdi. Okulun ardından iş hayatına başlayan Akgül, otellerde turizmci olarak çalıştı. Daha sonra restoran üzerinde kendisini geliştiren Akgül, Alanya’nın önemli restoranlarında yerli ve yabancı turistlere hizmet verdi.

 

TECRÜBELERİNİ BİRLEŞTİRDİLER

 

Uzun yıllar restoran sektöründe emek veren ve sektörde tecrübe sahibi olan Gazipaşalı girişimci Sonay Akgül, geçtiğimiz yaz döneminde Hamza Cırık ile birlikte Alanya’nın Tepe Mahallesi'nde Veranda Restaurant adında bir işletme açtılar. Açtıkları iş yerini Alanya’nın sayılı işletmeleri arasına sokan Sonay Akgül ve Hamza Cırık, Alanya başta olmak üzere çevre il ve ilçeler ile yurt dışından gelen müşterilerine hizmet veriyor.

 

İŞİN MUTFAĞINDA YETİŞTİK

 

Açtıkları iş yeri hakkında bilgi veren Gazipaşalı Sonay Akgül, Veranda Restaurant’a tüm Gazipaşalıları davet etti. İşin mutfağında yetişen iki tecrübeli ismin bir araya geldiğini dile getiren Sonay Akgül, “1984 yılında Kahyalar’ın eski muhtarlarından Hüseyin Akgül’ün son çocuğu olarak dünyaya geldim. İlköğrenimi Gazipaşa’da tamamladım. 13 yaşında gittiğim Alanya’da, ortaokul ve liseyi tamamladım. Ardından turizm sektöründe çalışmaya başladım. Daha sonra yerliye yönelik restoranlarda meze, balık, et ve içecek üzerinde kendimi geliştirdim. İşin mutfağından gelmenin verdiği güven ve yılların tecrübesini değerlendirme isteğiyle, dostluğumuz uzun yıllara dayanan Hamza Cırık ile sektöre yeni bir mekan kazandırmak için yola çıktık. Bir Gazipaşalı olarak Alanya’nın Tepe Mahallesi’nde Alanya Veranda Restaurant adında şık ve nezih bir mekan açtık. Tüm vatandaşlarımızı, muhteşem bir manzarada, güler yüzlü personellerimizin hizmetiyle lezzetli ürünlerimizi tatmaya davet ediyorum” dedi.

 

Veranda Restaurant; kahvaltı, çorba çeşitleri, beyaz ve kırmızı et ürünleri, balık başta olmak üzere birçok deniz ürünü, ızgara çeşitleri, farklı yöre ve ülke mutfağı, alkolsüz ve alkollü içki çeşitleri, kısa zengin menüsüyle sektörde fark yaratıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —