ÖLÜM MADENİ HAKKINDA ŞOK İDDİA

GÜNCEL 9.12.2021 13:24:07 0
ÖLÜM MADENİ HAKKINDA ŞOK İDDİA

Gazipaşa’da maden ocağında meydana gelen iş kazasında kardeşi Abdullah Utku’yu kaybeden acılı ağabey Davut Utku, kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu ileri sürerek sorumluların cezalandırılmasını bekliyor. Olayla ilgili iki kişinin yalancı şahitlik yaptığını belirten Utku, aynı kişilerin vicdan azabı çekip ifadelerini düzelttiğini söyledi.

 

Gazipaşa’da barit madeninde meydana gelen göçüğün altında kalarak hayatını kaybeden Abdullah Utku’nun ağabeyi Davut Utku, gazetemize konuştu. Yaşanan olayın ardından maden işletmecisinin olaydan ceza almadan kurtulmak için diğer işçilere baskı kurup, yalancı şahitlik yaptırdığını ileri süren acılı ağabey, jandarmaya ve savcılığa yalan beyanda bulunan iki kişinin vicdan azabı çektiğini ve ifadelerini değiştirdiğini söyledi. Kardeşinin, madenin ruhsatsız bölümünde yaşanan kazada hayatını kaybettiğini dile getiren Utku, “Sorumlu kimse cezasını çekmeli” dedi.

 

OLAYIN DETAYLARINI ANLATTI

 

Olay hakkında detaylı bilgi veren acılı ağabey Davut Utku, “Öncelikle belirtmek isterim ki, bu maden ocağının ruhsatında eksiklik var. Bu işletme açık alanda maden çıkarmak için ruhsat almış. Ancak kardeşim, madenin ruhsatsız bölümünde meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Görgü tanıklarına göre kardeşim; tünelin 60-70 metre içerisinde göçük altında kalmış. Göçüğün altından ağır yaralı olarak çıkartıldı ama hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” ifadelerini kullandı.

 

YALANCI ŞAHİT İDDİASI

 

İşletme sahibinin kendini kurtarmak için madende çalışanlara yalancı şahitlik yaptırdığını iddia eden Utku, “Madende çalışan A.Ş. ve İ.G., kazanın açık alanda olduğu yönde ifade vermişler. Bu kişiler daha sonra vicdan azabı çektiklerini söyleyerek bizim yanımıza geldiler. 'Geceleri uyuyamıyoruz, vicdan azabı çekiyoruz' deyip özür dilediler. Biz de, A.Ş. ve İ.G.’ye savcılığa ve jandarmaya doğru ifade verin dedik. Ardından bu kişiler, ifadelerini değiştirdiler. Olayı olduğu gibi anlattılar” diye konuştu. 

 

“SİGORTASINI YENİ YAPTILAR”

 

Maden kazasında hayatını kaybeden 7 çocuk babası Abdullah Utku’nun madende uzun bir süre sigortasız çalıştırıldığını da söyleyen acılı ağabey Davut Utku, “Kardeşim madende çalışmaya 3-4 ay önce başladı. Sigortasını da bir ay önce yapmışlar. Ayrıca yapılan sigortalarda da usulsüzlük var. Burada çalışan madenciler bekçi olarak gözüküyor” dedi.

 

“7 ÇOCUK BABASIZ KALDI”

 

Kardeşinin evli ve 7 çocuk babası olduğunu sözlerine ekleyen ağabey Davut Utku, “Çocuklardan ikisi, Kırşehir ve Gaziantep’te üniversite okuyor. Diğerleri ise lise ve ilkokulda okuyor. Yaşanan kaza, 7 çocuğu babasız bıraktı. Bu olayda sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Olayda, hem ihmal hem de sorumsuzluk var” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27