İLÇEMİZE YERLEŞEN PRAGLI ÇİFT GAZİPAŞA’YI GAZİPAŞALILARDAN DAHA İYİ KORUYOR

GÜNCEL 7.12.2021 12:27:11 0
İLÇEMİZE YERLEŞEN PRAGLI ÇİFT GAZİPAŞA’YI GAZİPAŞALILARDAN DAHA İYİ KORUYOR

Çekya’nın başkenti Praglı olan ve Gazipaşa’ya yerleşen Tine Mikulastik ve Pavel Mikulastik isimli çift, Koru Mahallesi’nin ormanlık alanlarında adeta temizlik seferberliği başlattı. Ormanın farklı noktalarına çöp torbaları koyan Mikulastik çifti, ormanlık alanda dolan çöp torbalarının boşaltılmasını ve değiştirilmesini kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyorlar.  

 

Gazipaşa’da Koru Mahallesi’nde yaşayan ve aslen Çekya’nın başkenti Praglı olan Tine Mikulastik ve Pavel Mikulastik, Gazipaşa’da doğayı korumak için etkili çalışmalar yürütüyorlar. Yaşadıkları evde küçük bir ahşap atölyesi bulunan ve ahşap sanatı ile meşgul olan Praglı çift, atölyelerinde yaptıkları ve adını Çöp Şeytanları koydukları ahşap maketleri Gazipaşa’nın çeşitli noktalarına koyarak, farkındalık çalışması yapmışlardı.

 

“DOĞAMIZI KORUMAMIZ GEREKİYOR”

 

Çalışmalarına yenilerini ekleyen çevre dostu çift, atölyede yaptıkları çöp kovalarını, Koru Mahallesi’nde kirliliğin yoğun olduğu noktalara yerleştirdiler. Gazipaşalı vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmalarını isteyen örnek çift, çöplerin doğaya değil, çöp kovasına atılmasını istedi. Doğaya bıraktıkları çöp kovalarının bakım ve temizliğini üstlenen Mikulastik çifti, “Ümidimizi kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yetkililer, her yere çöp kovası koyup, buraların temizliğini sağlayamayabilirler. Ama bizlerin, ormanlarımızı ve doğamızı korumamız gerekiyor. Doğaya yerleştirdiğimiz, çöp poşetlerini kendimiz temizliyoruz. Ormanı ziyaret edenler umarım tembel olmazlar ve çöplerini torbaya atarlar” dedi.