İYİ PARTİ GAZİPAŞA İLÇE KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI MERAL KARABULUT: KADINLARI KADINLAR KURTARACAK

GÜNCEL 6.12.2021 12:49:39 0
İYİ PARTİ GAZİPAŞA İLÇE KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI MERAL KARABULUT: KADINLARI KADINLAR KURTARACAK

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut, 5 Aralık 1934’te Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin ardından kutlanan “5 Aralık Kadın Hakları Günü” dolayısıyla açıklama yaptı.

 

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Karabulut, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87. Yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Açıklamasında, ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerine de değinen Karabulut, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkıyla birlikte kutlanan 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nün 87. yılını kutluyoruz. İnanın bunu kutlamak istedim ama el alem dalga geçer diye korkuyorum. Kadınların sokak ortasında kumaş parçası gibi kesilip, biçildiği; hatta hunharca katledildiği Türkiye ortamında, insanlığımızdan utanır olduk. Ama sorumlularda tık yok.

 

“İNSANLIK DIŞI BARBAR DÜZENİ, YİNE BİZ KADINLAR BOZACAĞIZ”

 

Aklınıza gelen her şey için cami minarelerinden anonslar yaptırıyorsunuz ya… Allah aşkına bir gün çıkıp da demediniz ki; “Kadına kalkan el bize kalkar” diye… Ne olur, söyleseniz bir şey mi eksilir? Bizler, sizin kadına bakış açınızı da biliyoruz. “Ya benimsin ya kara toprağın” teorisinden kurtulun artık. Kadınların maruz kaldığı, insanlık dışı barbar düzeni, yine biz kadınlar bozacağız. Bunu da, Anayasamızın 6284 Sayılı Kanunu’nu güçlendirip, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyarak İYİ Parti iktidarında özneyi insan yaparak yapacağız. Dünyadaki her şey kadının eseridir” ifadelerini kullandı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27