CHP DEMİR’E EMANET

GÜNDEM 4.12.2021 14:14:56 0
CHP DEMİR’E EMANET

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in istifasının ardından yeni ilçe başkanı belli oldu. Parti yönetimi tarafından İlçe Başkanlığı’na Yavuz Demir seçildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven’in istifa etmesinin ardından boşalan göreve Yavuz Demir getirildi. Yönetim kurulu üyelerinin oy birliğiyle seçtiği Demir, “Bundan sonra ayrılık gayrılık, küslük dargınlık olacağını zannetmiyorum” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve bazı yönetim kurulu üyelerinin görevden istifa haberi geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düştü. Güven ile birlikte İlçe Sekreteri Selma Taşdemir’in de istifa etmesinin ardından CHP Antalya İl Yönetimince CHP Gazipaşa İlçe Örgütü Örgütlenmeden Sorumlu Başkanı Fahri Oğuz,yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırma ile görevlendirildi. Oğuz başkanlığında parti binasında toplanan yönetim kurulu üyeleri, oybirliğiyle Yavuz Demir’i İlçe Başkanı olarak seçti.

 

YENİ BAŞKAN DEMİR

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da katılımıyla, parti binasında toplanan ilçe yönetim kurulu üyeleri, kendi içlerinde yaptıkları toplantının akabinde yeni ilçe başkanını kamuoyu ile paylaştılar.  Süreçle ilgili konuşan Örgütlenmeden Sorumlu Başkanı Fahri Oğuz, “İl başkanlığımızın tarafıma gönderdiği, tüzüğümüzün 24/4 maddesi ‘İlçe başkanlığı boşaldığında, olağan kongreye kadar görev yapmak üzere yeni başkan, yönetim kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ve geciktirilmeden seçilir’ maddesine göre yönetim kurulumuzu olağanüstü toplantıya çağırmaya görevlendirmiştir.  Öncelikle bugüne kadar yönetim kademesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Tüzüğümüzün ilgili maddesi gereği yapılan oylama sonucuna göre, yönetim kurulumuz oybirliği işe Yavuz Demir arkadaşımızı başkan seçmiştir. Bugünden itibaren tüm üyelerimize, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla, delegelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve belediye başkanımızla birlikte; kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

 

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

 

CHP’nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Yavuz Demir, herkesi partiye davet etti. Eleştirilerin partide yapılmasını isteyen Demir,  “Arkadaşlar geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Bundan sonra ayrılık gayrılık, küslük dargınlık olacağını zannetmiyorum. Çok söze de gerek yok, bundan sonra zaten herkesin gözü bizim üzerimizde olacak. Herhalde hata kabul etmez. Herkesi partiye bekliyoruz, dışarılarda konuşmanıza falan gerek yok. Eleştirileri burada yapabilirsiniz, burada kavga da edebilirsiniz. Beklentimiz bu yönde. Bundan önceki yönetim kurulu arkadaşlarım, yönetim kurulu başkanım hepsine teşekkür ederiz. Diyecek başka bir şey yok, görevimizin başındayız. Yönetim kurulumuz aynen devam edecek, istifa edenlerin yerine yenilerinin gelmesinin zamanı var” diye konuştu.

 

“PARTİNİN İŞLEYİŞİNE KARIŞMAM”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, görevden istifa eden Güven ve yönetim kurulu üyelerine şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Partinin işleyişine hiçbir zaman karışmadığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Partimizin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ömer başkanımız kendi isteğiyle bıraktı. İstifa etti, ayrıldı. Ömer başkana ve onunla birlikte ayrılan yönetim kurulu üyelerine bugüne kadar vermiş oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Sebep şudur, budur, herkes yorum yapıyor. Ancak ben belediye başkanı olarak inanın ki, partinin işleyişine karışmamak için azami gayret gösteriyorum. Aynı özeni parti yönetiminden de belediyeye göstermesini bekliyorum. Çünkü sonuçta belediyenin işleri ayrıdır, partinin işleri ayrıdır. Biz bir bütünüz, birlikteyiz. Tabi ki partimiz içinden elimizden geleni yapmak zorundayız. Ama buradaki işleyişe bugüne kadar karışmadım, karışmayı da hiçbir zaman düşünmedim” dedi.

 

“BAŞKANI BURADA ÖĞRENDİM”

 

CHP İlçe Başkanı seçilen Demir’e başarılar dileyen Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Yavuz arkadaşımıza başarılar diliyorum. Yönetime yedekten gelecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Partimizin bir yönetmeliği, tüzüğü var.  Bu tip durumlarda nasıl hareket edileceği zaten orada yazar. Der ki, başkan istifa ederse geride kalan yönetim kurulu üyeleri, kendi aralarında en kısa sürede toplanarak bir başkan tayin eder. İlçe Sekreteri başkan gittiği zaman yazışmaları, bu tip organizasyonları düzenlemesi gereken kişidir. Burada İlçe Sekreteri de gidince sanırım İl Yönetimimiz müdahale edip, Fahri arkadaşımızı görevlendirmiş. Fahri arkadaşımız da yönetimi toplamış ve başkanı belirlemiş. Başkanın kim olduğunu bende şu an da burada öğreniyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“HER ZAMAN YÖNETİMİN YANINDAYIZ”

 

Gazipaşa’da birlik ve bütünlüğün korunması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Partimiz büyük bir camiadır, kökleşmiş kuralları, kurulları vardır. Hiçbir endişeniz olmasın, bu tip krizleri aşarız. Aşıldı da nitekim. Artık geçmişi geçmişte bırakacağız ve önümüze bakacağız. Bundan sonrasını düşüneceğiz, ne yapabiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Açıkçası ben şunu istiyorum; Gazipaşa’da birlik bütünlüğümüzü korumamız, sağlamamız gerekiyor. Farklı şeyler olabilir, geçmişte birbirimize karşı aday olmuş olabiliriz. Birbirimize destek vermişiz ya da vermemişizdir. Önseçim olmuştur oradan kırgınlık olabilir. Ama şahsen hiçbir şekilde hiçbir arkadaşımıza kırgınlığım yok. Ben partiye hizmet eden,  partili olan bütün arkadaşlarımıza eşit davranmaya gayret ediyorum, onlara saygı duyuyorum. Onlara hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi sürdürelim istiyorum. Her zaman yönetimin yanındayız. Partimiz için Gazipaşa’mız için yapılması gereken ne varsa birlikte yapacağımıza da inanıyorum. Hiçbir endişeniz olmasın. Partimiz dimdik ayaktadır, iktidara yürüyen bir partiyiz. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Kurum kurallarıyla birlikte hep beraber çalışacağız. Geldiğiniz için partiye sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.