Tarih: 04.12.2021 14:14

GAZİPAŞA SAHİPSİZ Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Yeni bölümü Alanya'da çekilen MasterChef programında Alanya hakkında söylenen; “Tropikal meyvenin başkenti”, “Türkiye’de avokado üretiminin yüzde 73’ünün yapıldığı yer” ifadeleri Gazipaşalı Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin’in tepkisini çekti. Tropikal üretimin Gazipaşa’da daha fazla yapıldığını söyleyen Çetin, “Bu durum Gazipaşa’nın bir kez daha ne kadar sahipsiz olduğunu gösteriyor” dedi.

 

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 ekranlarında yayınlanan ve yeni bölümü Alanya'da çekilen MasterChef programı, Gazipaşa’da tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz gün akşam yayınlanan programda, Alanya hakkında söylenen; “Tropikal meyvenin başkenti”, “Türkiye’de avokado üretiminin yüzde 73’ünün yapıldığı yer” ifadeleri Gazipaşalı Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin’in tepkisini çekti. Gazipaşa’da TropikHal isimli işletmenin sahipliğini yapan Ziraat Mühendisi Çetin, tropikal üretimin Gazipaşa’da daha fazla yapıldığını söyleyerek, Gazipaşalı yetkililerin, Gazipaşa’yı yeterince tanıtamadığına dikkat çekti.

 

“GAZİPAŞA’NIN BİR KEZ DAHA NE KADAR SAHİPSİZ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

 

Gazipaşa’nın kendisini pazarlayamadığını söyleyen Çetin, yetkilileri göreve davet etti. Gazipaşa’nın üretim noktasında her imkana sahip olduğunu belirten Çetin, “MasterChef Türkiye adında bir programa rastladım. Yeni bölümü Alanya’da çekilmiş. Gerçekten Alanya’nın reklamını çok güzel yapmışlar. Lakin, Alanya’dan söz ederken tropikal meyvenin başkenti deniliyor. Avokadonun Türkiye’de %73 üretiminin Alanya’da yapıldığı bile söylenildi. Bu durum biz Gazipaşa’nın bir kez daha ne kadar sahipsiz olduğunu gösteriyor. Biz neden elimizde bunca imkan varken kendimizi pazarlayamıyoruz? Bu konuya kim el atması gerekiyorsa bir an önce görevine davet ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —