GAZİPAŞA’DA MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜĞÜN ALTINA KALAN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

ASAYİŞ 2.12.2021 13:24:42 0
GAZİPAŞA’DA MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜĞÜN ALTINA KALAN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazipaşa’da maden ocağında meydana gelen göçük, bir işçiyi hayattan kopardı. Ağır yaralı olarak göçük altından çıkartılan 8 çocuk babası Abdullah Utku, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

 

Gazipaşa’da barit madeninde meydana gelen göçüğün altında kalan bir işçi hayatını kaybetti. Olay, dün saat 11.45 sıralarında Yeniköy Mahallesi’nde bulunan maden ocağında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde çalıştığı maden ocağına giden 38 yaşındaki Abdullah Utku, her zaman olduğu gibi maden ocağında çalışmaya başladı. Utku’nun çalıştığı sırada ocakta göçük yaşandı. Taş ve toprak yığınının altında kalan 8 çocuk babası Abdullah Utku’nun yardımına çalışma arkadaşları koştu.

 

AĞIR YARALI OLARAK ÇIKARTILDI

 

Utku’yu bulunduğu yerden çıkaramayan diğer işçiler, jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık çalışanları ve jandarma, Utku’yu bulunduğu yerden çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda 38 yaşındaki Abdullah Utku’ya ağır yaralı olarak ulaşıldı. Zaman kaybetmeden yaralıyı ambulansa alan sağlık ekipleri, Utku’yu Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırdı. Başından ve yüzünden ağır yaralanan Abdullah Utku, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

 

MADEN İŞLETMECİSİ GÖZALTINA ALINDI

 

Maden ocağında meydana gelen ölümlü kazanın ardından harekete geçen jandarma, olayla ilgili çalışma başlattı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi veren jandarma, savcıdan alınan talimat doğrultusunda maden ocağı işletmecisi G.C.D. isimli şahısı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27