GAZİPAŞA BELEDİYE MECLİSİNDE ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI YAŞANDI

GÜNDEM 2.12.2021 13:23:44 0
GAZİPAŞA BELEDİYE MECLİSİNDE ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI YAŞANDI

Belediye Meclisi’ne ekonomi tartışması damga vurdu. Ekonomi üzerinden Hükümete yüklenen Yüksel, erken değil hemen seçim çağrısı yaptı. Ak Partili Uysal ise Yüksel’e, “Önce doğru düzgün asfalt dökelim, sonra ülkeye talip olalım” diye cevap verdi.

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da yapılan toplantıya, CHP’li Zafer Tan, Ak Partili İbrahim Tuncer ve Şevki Çağlayan ile MHP’li Hasan Can katılmadı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Ömer Güven’e şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti. Başkan Yılmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Ömer Güven’e, şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bu yılın son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Yıl içinde almış olduğumuz kararların Gazipaşa’mıza hayırlı olmasını diliyor, Gazipaşa’mızın gelişimi için yıl boyunca emek veren bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Yüksel, mecliste yapmış olduğu konuşmada ekonomiye değindi. Ak Parti’nin 2002 yılında iktidara geldiği süreci hatırlatan Yüksel, “Zor bir süreç yaşıyoruz. 3 Kasım 2002 seçimlerinin üstünden 20 yıla yakın bir süreç geçti. Çoğunluk elinde olan, Anayasa’yı değiştirebilecek güçte tek başına iktidar olan bir siyasi iktidarla bu günlere geldik. 3 Kasım 2002 tarihinde iktidar değişimini bu millet ekonomik istikrarsızlık ve sıkıntılar üzerine kurmuştu. Özellikle 2001 krizi sonrasında Türkiye’de yazarkasalar fırlatıldı, Anayasa kitapçıkları atıldı. Bunun neticesinde 2001 krizini yaşadık. Türkiye’nin o günkü şartlarını, yapısını biliyoruz. Bütün bu sıkıntıları düzeltme vaadiyle gelen Hükümet, 20’nci yıla girdiğimiz bugünlerde ekonominin geldiği yer belli. Gelirken kur fiyatlarına baktım. Dolar 14’e doğru tırmanmış, Euro 16 liraya doğru yaklaşıyor. Gazipaşa’da çiftçimizin üretim yapamaz hale geldiğini üzüntüyle izliyoruz” dedi.

 

HÜKÜMETE HEMEN SEÇİM ÇAĞRISI

 

Ülkenin erken değil hemen seçime gitmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, “Bir sürü anket firmasının ortak kanaati. Ülkedeki Z kuşağı diye tabir ettikleri gençlerimizin yüzde 72’si imkan bulduğu an yurtdışına gitmeyi hayal ediyor. Vatandaşlarımızın tamamı üzerinde yapılan anket sonucunda da yüzde 50’nin üzerinde bir kitle imkan ve fırsat bulur ise ülkeden dışarıya çıkmak istiyor. Neticede 20 yıllık tek başına iktidar sonucunda ekonomi çökmüş, hukuk sistemine kimse itibar etmiyor.  Dış politikada geldiğimiz nokta belli, eğitim sistemi çökmüş durumda.  Boşa okunan üniversiteler, gidilemeyen liseler. Ortaokuldan, ilkokuldan başlayan problemler ve pahalı bir eğitim. Çocukların barınma ve eğitim giderlerini karşılama aileler için marifet gerektirici süreç haline gelmiştir.  Buralarda bunları toplum olarak konuşmamız gerekiyor. Bu sıkıntıları gündeme getireceğiz ki ne olduğunu bilelim, çözümünü de milletçe bulmamız gerekiyor. Bu işin çözümü erken seçim değil, hemen seçimdir. Hükümet yetkililerine de İYİ Parti olarak, hemen seçim çağrısı yapmaya devam ediyoruz. İnşallah hükümet erki de vatandaşın bu çağrısını duyar. Erken seçimden ziyade hemen seçim yaparız” dedi.

 

“ÖNCE DÜZGÜN ASFALT DÖKÜN”

 

İYİ Partili Yüksel’e cevap veren Ak Partili Mustafa Uysal,  “Mehmet Bey, seçim atmosferine girmiş gözüküyor. Fakat seçime daha 1 buçuk yıl var. Onun için bunların biraz erken olduğunu düşünüyorum. Mehmet Bey, 2002 yılında ülkeyi devralan Hükümetin başarısız olduğunu söyledi. Keşke 2002 yılında Amerikan doları ne kadardı onu söyleseydin. Açıp baktım, o zaman dolar 1 milyon 433 bin Türk Lirasıymış. Oradan sıfıra çekmişiz. Doların dünyada artık altın gibi olduğunu Mehmet Bey’in bilmesi lazım. Olağanüstü dönemden geçtiğimizin herkes farkındadır. Özellikle ticaretle uğraşanlar daha iyi farkındadır. Dünyada petrol, demir, çelik, bakır, alüminyum gibi birçok önemli maddelerin fiyatı dünya borsasına tabidir. Fazla olduğu zaman satarsınız, ihtiyacınız olduğu zaman alırsınız.  Mehmet Bey’e şunu söylemek istiyorum; Ülkeyi yönetmeye bu kadar meraklısın da döktüğün asfalta bir bakıver. Hasdere’ye bir asfalt dökmüşsün, Allah korusun. Elin adamı asfalt dökmüş yağ gibi, arabalar orada yılan gibi akıyor. Senin döktüğün yerde arabalar dön dön gidiyor. Önce doğru düzgün asfalt dökelim sonra ülkeye talip olalım” diye konuştu.

 

FEN İŞLERİNE 8 MİLYON TAKVİYE

 

Açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Mecliste,  Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okunarak oybirliğiyle kabul edildi.  2022 yılı içerisinde yapılacak meclis toplantılarının her ayın ilk mesai gününde saat 14.00’da yapılması kararı oybirliğiyle kabul edildi.

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 22.11. 2021 tarih ve 9905 sayılı ödenek aktarımı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 22.11. 2021 tarih ve 9906 sayılı ek ödenek talebinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi için oturuma 15 dakika ara verildi. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen müdürlükler arası ödenek aktarımı mecliste oylandı.   Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Fen İşleri Müdürlüğü’ne 2 milyon lira para aktarımı mecliste oybirliğiyle kabul edildi.