ÜRETİCİLERE BİYOLOJİK MÜCADELE İÇİN EKONOMİK DESTEK VERİLECEK

2.12.2021 13:21:34 0
ÜRETİCİLERE BİYOLOJİK MÜCADELE İÇİN EKONOMİK DESTEK VERİLECEK

Gazipaşa'da bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere 170 TL’den 635 TL’ye kadar destek verilecek. Destekten yararlanmak isteyen Gazipaşalı üreticilerin, 6 Aralık pazartesi günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekiyor.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı,  bitkisel üretimde zararlı organizmalar ile mücadelede zirai ilaç kullanımının azaltılması, kalıntının önlenmesi ve ekosistemin korunması ile sürdürülebilir üretimin sağlanması amacıyla kimyasal mücadeleye alternatif yöntemlerden olan biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerini uygulayan üreticilere destekleme ödemesi yapıyor.  2021 yılı tarımsal destekleri içerisinde yer alan Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2021/37) 30.11.2021 tarih ve 31675 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, hem örtü altı hem de açık alan için yapılacak destek ödemelerini kapsıyor.

 

Buna göre örtü altında domates, biber, hıyar, patlıcan ve kabak üretiminde zararlılara karşı biyolojik mücadeleye başvuran üreticilere dekar başına 500 TL, biyokteknik mücadele yöntemleri kullanan üreticilere ise dekar başına 135 (Feromen+Tuzak), 65 TL  (sadece Feromen)destek verilecek.  Açık alanda ise dekar başına 170 TL destekleme ödemesi yapılacak.Açık alanda biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamaları kapsamında desteğe başvuru işlemleri 6 Aralık 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar sürecek. Destekten yararlanmak isteyenlerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tebliğde belirtilen belgelerle birlikte başvuruların yapılması gerekiyor.