MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ BAŞKANI FUAT CEYLAN UZUN YOL ŞOFÖRLERİNE KIŞ LASTİĞİ UYARISINDA BULUNDU

GÜNCEL 2.12.2021 13:21:46 0
MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ BAŞKANI FUAT CEYLAN UZUN YOL ŞOFÖRLERİNE KIŞ LASTİĞİ UYARISINDA BULUNDU

Gazipaşa S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fuat Ceylan, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile kış lastiği zorunluluğu getirildiğini belirterek, uzun yol şoförlüğü yapan sürücülere uyarıda bulundu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile kış lastiği zorunluluğu getirdi. Bu sebeple Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce Planlanan özel denetim kapsamında Antalya’da kış mevsiminin sert yaşandığı Akseki, Korkuteli, Elmalı ilçelerinde Jandarma Trafik Timlerince Kış lastiği denetimleri yapıldı. Denetimlerde, trafik timlerince araçların kış lastiği kullanımı kontrol edildi, lastik sırtlarının derinliklerinin ölçümü yapıldı. Lastik sırt derinliklerinin kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 milimetre, kamyonet, minibüs, otomobil türü araçlarda 1,6 milimetreden az olamayacağı belirtildi.

 

“KURALLARA UYALIM”

 

1 Aralık 2021 tarihi itibari ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar üzerinde kış lastiği uygulamasına geçildiğini dile getiren Gazipaşa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fuat Ceylan, “Ülkemizde, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Ege ve Marmara bölgelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışlarının başladığına dikkat çekti. 1 Aralık tarihinden itibaren belirlenen il ve ilçeler de kış lastiği uygulamasının başladığını söyleyen Ceylan, “Trafik ekipleri kış lastiği denetimlerine başladı. Bu kapsamda Gazipaşa’da uzun yol şoförlüğü yapıp, yolcu ve eşya taşıyan sürücülerimizin kış lastiği takmaları önemli. Sürücülerin cezaya maruz kalmamaları, karlı ve buzlu yollarda güvenli yolculuk yapmaları için kış lastiği takmamız gerekiyor” dedi.

 

“DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR”

 

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücülerinden, kış lastiği takmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Ceylan, “Her sene kış aylarında yaşanan kazalarda birçok insanımız hayatını kaybediyor. Bunun için yola çıkmadan önce, sürücülerimizin ve şoför arkadaşlarımızın konu hakkında daha dikkatli olmasında fayda var. Ayrıca, kullanacağımız lastiklerin sırt derinliklerinin kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 milimetre, kamyonet, minibüs, otomobil türü araçlarda ise 1,6 milimetreden az olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan, dün başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek.