“İSTİFA ETTİRİLDİK”

GÜNCEL 1.12.2021 01:41:34 0
“İSTİFA ETTİRİLDİK”

CHP’de yaşanan parti içi muhalefet sorunu, İlçe Başkanı Ömer Güven’in istifasıyla sonuçlandı.  “Sevginin olmadığı bir yerde, başarı olmaz” diyen Güven, “İstifa dilekçemi, hem elektronik ortamdan hem de kargo yoluyla CHP Antalya İl Başkanlığı’na gönderdim. Aslında biz istifa etmedik, istifa ettirildik” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü’nde yaşanan parti içi muhalefet sorunu, istifa depremiyle sonuçlandı. Gazipaşa’da 6 yıldır partisine önemli hizmetlerde bulunan CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, başkanlıktan istifa ettiği dilekçesini CHP Antalya İl Başkanlığı’na gönderdi. Parti yönetiminde yer alan 3 isim de Güven’le birlikte istifa etti. CHP Gazipaşa İlçe Sekreteri Selma Taşdemir, parti yöneticilerinden Huriye Tunç ve yedek yönetimde bulunan Asiye Çetin, istifa dilekçelerini CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’ne teslim etti. Parti yönetiminde yer alan 10 kişi tarafından istifaya zorlandığını söyleyen Güven, “İstifa dilekçemi, hem elektronik ortamdan hem de kargo yoluyla CHP Antalya İl Başkanlığı’na gönderdim. Sevginin olmadığı bir yerde, başarı olmaz. Şunu açıkça söyleyebilirim ki; ben istifa etmedim, istifa ettirildim” dedi.

 

PARTİ İÇİ MUHALEFET NERDE BAŞLADI?

 

CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nde yaşanan parti içi muhalefet sorununun başlangıç noktasına açıklık getiren Güven, “CHP Gazipaşa İlçe Yönetiminde yer alan Yavuz Demir, Yusuf Çobanoğlu, Zeliha Deniz, Nebi Oğuz, Rahime Uğur, Murat Yalçın, Bahaddin Uygun, Kader Özbudak, Fahri Oğuz ve İbrahim Polat, CHP Gazipaşa ilçe Sekreteri Selma Taşdemir’in görevden alınması için baskı yaptı. Partide ilçe sekreterini görevden almak, ilçe başkanını yok saymaktır. İlçe sekreteri, beni temsil eder. Benim yokluğumda imza yetkisi olan kişidir. Bu kişinin görevden alınması için oylama yapmış olsaydım, kendi oylamamı yapmış olurdum” dedi.

 

“ASLINDA BİZ İSTİFA ETMİYORUZ. İSTİFA ETTİRİLİYORUZ”

 

CHP Gazipaşa İlçe Yönetiminde yer alan 10 kişinin baskısı ile istifa ettiğini söyleyen Güven, “Bu insanların; 'Biz Ömer Güven’in olduğu hiçbir çalışmaya katılmayacağız' dedikleri kulağıma geldi. Ben ilçe başkanı olarak, partimizi sevgisiz duruma düşürüp, partiyi başarısız bir ortama çekemem. Burayı işgal etmemin bir anlamı yok. Onun için istifa kararı aldım. Aslında biz istifa etmiyoruz. İstifa ettiriliyoruz. Bunu bütün delegelerin, bütün partililerin bilmesi gerekiyor. Tekrar söylüyorum, Ömer Güven, Selma Taşdemir, Huriye Tunç ve Asiye Çetin istifa etmiyor, ettiriliyor” diye konuştu.

 

ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM VAR

 

Açıklamasının son kısmında 2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlere de değinen Güven, “Önümüzde çok önemli bir genel seçim var. Herkesin ona odaklanması gerekiyor. Artık, şu belediye başkanlığı savaşından partinin kurtulup genel seçime hazırlanması gerekiyor. Söyleyecek daha fazla bir şeyim yok” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27