ÖĞRENCİLERE 'MESLEKLER' TANITILDI

EĞİTİM 1.12.2021 01:40:58 0
ÖĞRENCİLERE

Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrencileri, alanında uzman kişilerden merak ettikleri mesleklerle ilgili bilgi aldılar.

 

Gazipaşa Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 2021-2022 eğitim öğretim yılı Kariyer Günleri’nde, öğrenciler ilgi duydukları mesleklerle ilgili alanında uzman kişilerden bilgi edinme fırsatı buldular.

 

AHENK Projesi kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri’nde, öğrencilerin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakımından daha iyi tanımaları, meslek tercihi ve kariyer planlamasında doğru adım atmaları adına farklı meslek gruplarından alanında uzman kişiler tarafından bilgi verildi. Öğrencilerin taleplerine göre oluşturulan sınıflarda, uzman kişilerce öğrencilere mesleklerin tanıtımı yapıldı.  Samimi bir ortamda geçen tanıtımın ardından öğrenciler, mesleklerle ilgili merak ettikleri soruları sordular. Gün sonunda öğrenciler, hem mesleklerle ilgili akıllarındaki sorulara cevap buldular hem de meslek yaşamının içinde olan kişilerle konuşarak örnek alabilecekleri kişileri tanımış oldular.

 

MÜDÜR KOCAGÖZ’DEN TEŞEKKÜR

 

Etkinlik sonunda düzenlenen kokteyle konuşan Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, katılan herkese teşekkür etti. Müdür Kocagöz, “Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcıoğlu’nun koordinesinde, İlçe Kaymakamımız Sayın Orhan Altun’un himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK)Projesi kapsamında,  düzenlediğimiz bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız, geleceğimizin teminatı olan kıymetli evlatlarımıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projemiz,  Antalya Valimiz tarafından başlatılmıştır. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar bütün ilçelerde titizlikle devam eden çok önemli bir projedir. Burada kıymetli evlatlarımızın üniversiteye girişte seçecekleri branşlarda, sizlerin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla bir araya geldik. Bu güzel organizasyonu düzenleyen başta okul yönetimi ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle kapıdan girişten sınıflara varıncaya kadar gösterdikleri profesyonellik için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

 

Ardından Müdür Kocagöz, Kariyer Günlerine katılanlara çiçek ve Teşekkür Belgesi verdi. Müzik dinletisi ile devam eden Kariyer Günleri, okul önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.