Tarih: 01.12.2021 01:40

GELECEĞİN GAZETECİLERİYLE BULUŞTUK

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk ve Muhabir Hilal Önel, Gazipaşa Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 'Kariyer Günleri'ne katılarak, gazeteciliğe ilgi duyan öğrencilere gazetecilik mesleğini tanıttı.

 

Gazipaşa Anadolu Lisesi, Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında, çeşitli mesleklerin tanıtıldığı 'Kariyer Günleri' etkinliği düzenledi. Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk ve Muhabir Hilal Önel, AHENK Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe davet edilerek, gazeteciliğe ilgi duyan öğrencilerle bir araya geldiler. Öğrencilere, ilk olarak üniversitede aldıkları eğitimden bahseden Öztürk ve Önel, gazetecilik mesleğinin tanıtımını yaptılar. Gazetecilik mesleğinin eğlenceli ve zorlu yanlarından bahseden ikili, gazeteciliğin geçirdiği süreç, basın etiği, haber toplama, haber yazma, TV ve radyo programcılığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Öztürk ve Önel, öğrencilerin merak ettikleri konulara açıklık getirdiler.

 

Okul tarafından yapılan etkinliğin çok önemli olduğuna değinen Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk, “Öğrencilerimiz, AHENK Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte gazetecilikle birlikte 30 mesleği yakından tanıma fırsatı buldular. Etkinliğin yapılmasında emeği olan Gazipaşa Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gazipaşa Anadolu Lisesi yönetimine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —