YÜCEL’DEN GAZİPAŞA ÖRNEĞİ

GÜNCEL 1.12.2021 01:37:44 0
YÜCEL’DEN GAZİPAŞA ÖRNEĞİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sağlıktan eğitime, emlaktan tarıma tüm meslek kollarının soru, sorun ve taleplerini dinlemeye ve çözüm yolları aramaya devam ediyor. Son olarak Oba Olive Garden’da Alanya’da faaliyet gösteren Emlak Komisyoncuları Derneği, Müteahhitler Birliği, Emlak Profesyonelleri Birliği Başkanları, yönetimleri ve üyeleri ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın son 7 yılda 60 bin göç aldığını açıkladı. Şehirlerin büyümesinin sadece nüfusla ölçülemeyeceğini dile getiren Yücel, verdiği Gazipaşa örneği ile dikkat çekti.

 

“GAZİPAŞA 7 YIL ÖNCE 50 BİN NÜFUSA SAHİPTİ ŞU AN 51 BİN OLDU”

 

Gazipaşa’nın nüfusu artmadan büyüyen bir şehir olduğuna değinen Yücel, “Alanya’nın en büyük sorunu çok büyük oranlarda göç alması. 7 yılda 60 bin göç aldık. Gazipaşa 7 yıl önce 50 bin nüfusa sahipti şu an 51 bin oldu. Büyümeyi sadece nüfus olarak görmemek lazım. Bir anda artan nüfus, yeni yollara, temel alt ve üst yapılara yoğunluğa neden oluyor. Eğitimin durumu ortada; bir okulun yapımı bitmeden okul doluyor. Geçen dönem ikili öğretim gören 8 okul vardı, 5 tanesinde sorunu çözmüştük, kalan 3 tanesi için uğraş veriyorduk şimdi baktık ki ne kadar sıfırlamaya çalışsak da yeniden 6-7 okul oldu” dedi.

 

“YABANCIYA EMLAK SATIŞI FİYATLARI ARTIRDI”

 

Alanya’nın yerli ve yabancıların ilgisini çektiğini söyleyen Yücel, “Alanya tarihte çok büyük medeniyetlere başkentlik yapmış, deniziyle, güneşiyle, kumuyla kısacası her şeyiyle çok özel ve güzel bir yer. Bizden aylar önce ısınmak için soba yakan, doğalgaz açan yerler var. Bu şehirde 2 üniversite olmasının, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın yıllardır aktif olması, Alanyaspor’un etkisi, Mevlüt Çavuşoğlu’nun bakanlık görevi buranın cazibesini artırıyor. Her zaman Alanya’nın eskiden ucuzluğundan bahsediyorduk bugün Türkiye’nin en yüksek emlak değerine ulaştı. Bunun da ana nedeni yabancıya satış” şeklinde konuştu.