CHP GAZİPAŞA İLÇE ÖRGÜTÜ PARTİ İÇİ MUHALEFETLE ÇALKALANIYOR

GÜNDEM 26.11.2021 14:07:52 0
CHP GAZİPAŞA İLÇE ÖRGÜTÜ PARTİ İÇİ MUHALEFETLE ÇALKALANIYOR

Parti içi muhalefet sorunuyla kaynayan CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Yılmaz’a yakınlığı ile bilinen parti yöneticileri tarafından istifaya zorlanan Başkan Güven, istifa kararı aldı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü, parti içi muhalefet sorunuyla kaynıyor. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a yakınlığı ile bilenen ve CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’e muhalif olan bazı yöneticilerin, Başkan Güven’i istifaya zorladığı, aynı kişilerin Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Antalya’ya giden ekibin, İl Başkanı Cengiz’e, Ömer Güven’in görevden alınması yönünde talepte bulundukları ileri sürüldü.

 

İSTİFADAN VAZGEÇTİLER İSTİFAYA ZORLADILAR

 

Son günlerde CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nde yaşananların nabzını tutan Manşet Gazetesi, çarpıcı detaylara ulaştı. Güven’in görevi bırakması için baskılarını yoğunlaştıran muhalif grubun geçtiğimiz yıl istifa kararı aldığı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ısrarları sonucu istifa kararından vazgeçtikleri ortaya çıktı. Öte yandan, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz öncülüğünde hareket eden parti içi muhalif grubun, CHP Gazipaşa eski İlçe Başkanı Vural Görgülü’yle sıkı markaj içinde oldukları ileri sürüldü.

 

3 İSİM İSTİFA EDİYOR

 

CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, yaşanan gelişmelerin ardından radikal bir karar aldı. Parti içi muhalefetten dolayı yıpranan Güven, istifa edeceğini söyledi. Başkan Güven’le birlikte; parti yönetiminde bulunan CHP Gazipaşa Kadın Kolları eski ilçe başkanı Huriye Tunç ve Selma Taşdemir gibi isimlerin, 30 Kasım Salı günü istifa edecekleri öğrenildi. Başkan Ömer Güven’e yakınlığı ile bilinen diğer yöneticiler ise, partideki duruma göre hareket edecekler.

 

MANŞET YAZMIŞTI

 

Gazipaşa Manşet Gazetesi, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz arasında yaşanan anlaşmazlık krizini temmuz ayında okuyucularıyla buluşturmuştu. Yaptığımız haberde, “Gazipaşa’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz arasında yaşanan anlaşmazlık krizi büyüyerek devam ediyor. İkili arasında yaşanan sorunlar ise parti içinde huzursuzluğu beraberinde getiriyor. Parti içindeki bazı gruplar, ikilinin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olurken, Güven ve Yılmaz’ın yakınında yer alan isimlerin birbirlerine sergiledikleri tavırlar, partide kutuplaşmalara neden oluyor. İşçi alımları ile başlayan anlaşmazlıklara, karşılıklı restleşmeler de eklenince ikili arasındaki ipleri tamamen kopma noktasına getirdi” ifadelerini kullanmıştık.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27