GAZİPAŞA’DA OLASI UÇAK KAZASI OLAYINA KARŞI TATBİKAT YAPILDI

GÜNCEL 26.11.2021 14:06:41 0
GAZİPAŞA’DA OLASI UÇAK KAZASI OLAYINA KARŞI TATBİKAT YAPILDI

Gazipaşa’da olası uçak kazası olayına karşı tatbikat yapıldı. Dün saat 15.30'da Kahyalar Sahili’nde bulunan Ömeroğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen tatbikatı; Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya,  İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, ve Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve havalimanı personeli izledi.

 

Tatbikat, senaryo gereği iniş sırasında Kahyalar Sahili’ne düşen uçağın alev almasıyla başladı. Yanan uçağa, itfaiye ekipleri ile Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ederken havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri, olay yerinin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı. Senaryo gereği yaralı olan yolcular, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yanan uçağın enkazı soğutma çalışmasının ardından kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleşti.

 

“EKİPLERİMİZ HAZIR”

 

Başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyleyen Kaymakam Orhan Altun, “Tatbikatımızı gerçekleştirdik. Daha canlı, daha heyecanlı olabilmesi için bütün öğrencilerimizin, belediyemizin, itfaiyemizin, havalimanındaki görevlilerimizin hepsinin bir arada olduğu bir tatbikat oldu. Öğrencilerimiz de ilerleyen dönemlerde bu mesleği yapacağı için bizzat canlı canlı olumlu şeyleri gördükleri gibi başımıza gelebilecek olumsuz şeyleri de görsünler diye bu tatbikatı gerçekleştirdik. Başarılı bir tatbikat oldu. Umuyoruz ki tatbikattaki başarımız, Allah korusun herhangi bir kaza olduğunda tatbikattaki süre zarfı içerisinde elde ettiğimiz başarıyı o olay gerçekleştiğinde de aynı süre zarfı içinde üstesinden geliriz. Güzel bir çalışma oldu. Ekip arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah Allah bunları göstermez ama ola ki bir şey olursa da biz hazırız. Hiçbir sıkıntı çıkmayacak şekilde askerimizle, polisimizle, itfaiyemizle, havalimanı güvenliğimizle her şekilde yolcularımızın can güvenliğini en az kayıpla sağlayacak şekilde hazırız” dedi.

 

Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül, “Öğrenci arkadaşlarımızın deneyimlerini arttırmak hem de olası bir kazada itfaiye birimimizin daha hızlı olabilmesi için tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikata su köpük sistemi de dahil 9 ton kapasiteli 2 itfaiye aracı, sağlık ekipleri ve ambulanslar katılım sağladı. Acil durum planı gereği protokol yaptığımız tüm kuruluşlar bu tatbikata katıldılar. Geniş kapsamlı olmasının amacı da oydu zaten. Tüm kuruluşlarla birlikte bu organizasyonu nasıl yapıyoruz? Sağlık ekipleri zamanında geliyor mu? Belediye bu alanı bize tahsis edebiliyor mu? Emniyet gerekli çevre güvenliğini sağlıyor mu? İtfaiyelerimiz alarmı aldıktan sonra merkezinden zamanında çıkıp kaç dakikada buraya geliyor? Yangını ne kadar sürede söndürüyor? Yaralıları kurtarmadaki başarıları ne durumda?  Tüm bunların zamanlarını test edip, eksiklerimiz varsa yeniden eğitimlerimize ağırlık vererek kendimizi geliştirmek için yapılmış bir tatbikat. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah bunu daha çok geliştirerek, önümüzdeki yıllarda da yapacağız. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık, bu sene ikincisini yaptık. İnşallah seneye de buradaki eksikliklerimizi görüp, aldığımız kayıtlardaki değerlendirmeleri analiz ederek seneye daha iyisini yapmak için çalışacağız ekiplerimizle” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27