GAZİPAŞA’DA POLİSLER ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE KADES’İ ANLATTI

GÜNCEL 26.11.2021 14:02:06 0
GAZİPAŞA’DA POLİSLER ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE KADES’İ ANLATTI

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından lise öğrencisi ve öğretmenlere, Kadın Acil Destek uygulaması (KADES), Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları anlatıldı.

 

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla ilçemizde bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen polis ekipleri, KADES, UYUMA, HAYDİ uygulamalarının tanıtımını yaptı. Okulun toplantı salonunda öğretmen ve öğrencilere konu hakkında seminer veren Başkomiser Atilla Yaman ve görevli polisler, KADES, UYUMA, HAYDİ uygulamaları hakkında bilgi vererek uygulamalarla ilgili, öğretmen ve öğrencilere broşür dağıttı.

 

KADES HAYAT KURTARIR

 

Ekipler; KADES uygulamasının, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş bir uygulama olduğunu belirterek “Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar” açıklamalarında bulundular.

 

UYGULAMALAR

 

Kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla yapılan KADES uygulaması sayesinde, herhangi bir kadın, herhangi bir durumdan dolayı, birinden şiddete maruz kalıyorsa, tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyor. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkan tanıyan 'UYUMA’ programıyla, sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunuyor ve kimliği gizli kalıyor. Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla HAYDİ mobil ihbar uygulamasını hayata geçirildi.