ÖĞRETMENLER GÜNÜ GAZİPAŞA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

GÜNCEL 25.11.2021 13:56:20 0
ÖĞRETMENLER GÜNÜ GAZİPAŞA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Gazipaşa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Gazipaşa’da öğretmenler günü kutlama programı kapsamında dün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Bozdağ ve eğitim sendikalarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

 

Ardından saat 10.30’da Belediye Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Göreve yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Oğuzhan Kelez bir konuşma yaptı. Ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Bozdağ, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

 

“ÖĞRETMENLER DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜDÜR”

 

Öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi olduğunu söyleyen Bozdağ, “Öncelikli vazifesi gençliği eğitmek ve halkı aydınlatmak olan öğretmen, genç nesillere bilginin ve ilmin yolunu gösteren, toplum ve ülkesinin çıkarları doğrultusunda genç kuşakları geleceğe hazırlayan ve her zaman değişimin öncüsü olan kişilerdir. Öğretmen, küçük adımlarla başlayan uzun bir hayatın ilk temellerini atan kişidir. Sizi aileniz kadar çok sevecek ve hiçbir çıkarı olmamasına rağmen size elinden gelenin fazlasını katmaya çalışacak belki de tek insandır. Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Bu hikmeti iyi anlayan Büyük İskender hocası Aristo’ya minnetini şu sözlerle ifade etmiştir: “Babam, beni gökten yere indirdi, hocam beni yerden göğe çıkardı.”

 

“GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

 

Öğretmen, Hz. Ali için bir harf öğretmeleri karşılığında kölelik derecesinde bağlanılan kişidir. Yavuz Sultan Selim’in nazarında ise öğretmen, bindiği atın sıçrattığı çamurla kirlenen kaftanının, kendisine kefen yapılmasını vaziyet edebileceği kadar değeri yüce olan bir kişidir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gözünde ise öğretmen, yeni neslin emanet edildiği kutsal bir emanetçidir.  Tarihimizden ve inancımızda gelen bu şuurla biz eğitimciler, öğrencilerimizin ve toplumun dertlerini kendimize dert edinmek, güzel Anadolu’muzun her köşesine ilim, irfan taşımak, inançlı ve vatanperver nesiller yetiştirmek, milli ve manevi duygularla minik kalpleri yoğurmak için buradayız, görev başındayız. Aydınlık bir geleceği, siz kıymetli meslektaşlarımla hep beraber inşa edeceğimize inanarak sizleri saygıyla selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun” dedi.

 

ÖĞRETMENLER ALKIŞ ALDI

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in, Öğretmenler Günü mesajı okunmasıyla devam eden programda, şehit öğretmenler adına yapılan sunum esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Akabinde adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Şiirlerin okunması, halk oyunu gösterisi ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle devam eden törende, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmenleri tarafından solo ve koro türkülerinin söylenmesinin ardından tören sona erdi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törene; Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri FakültesiDekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Gürkan Ortamevzi, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Muhsin Bozdağ ve Mustafa Gül, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27