GAZİPAŞA’DA TÜRK EĞİTİM-SEN TARAFINDAN ‘24 KASIM VEFADIR’ TEMALI YEMEKLİ PROGRAM DÜZENLENDİ

GÜNCEL 24.11.2021 13:29:09 0
GAZİPAŞA’DA TÜRK EĞİTİM-SEN TARAFINDAN ‘24 KASIM VEFADIR’  TEMALI YEMEKLİ PROGRAM DÜZENLENDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır etkinlik düzenleyemeyen Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ‘24 Kasım Vefadır’  temalı yemekli bir program düzenlendi.  Etkinliğe; Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilcisi Yakup Dağtekin, Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu ve Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği’ne üye öğretmenler katıldı.

 

“ÖĞRETMENLER EĞİTİM SÜRECİNİN EN ÖNEMLİÖGESİDİR”

 

‘24 Kasım Vefadır’  temalı etkinlikte konuşan Dağtekin, “Eğitimin gücü; kalitesinde ve verimliliğindedir. Eğer eğitim sistemimizi güçlü kılmak istiyorsak, öğretmenlerimize de gerekli saygıyı ve desteği vermek zorundayız. Öğretmenlerimiz eğitim sürecinin en önemli öğesidir. Nesiller yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan, bilgisini, birikimini, tecrübesini öğrencilerine aktaran öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Unutulmamalıdır ki; en iyi okulları da yapsanız, o okulları en son teknolojiyle de donatsanız şayet öğretmeniniz yoksa öğretmeninize kıymet verilmiyorsa, öğretmeniniz huzurlu ve mutlu değilse, eğitimde hiçbir ilerleme sağlayamazsınız. Sokrates, ‘Dünyada her şeye bir değer biçilebilir, fakat öğretmenin yaptıklarına asla. Çünkü o her şeydir. Belki de hiçbir şey!’ diyerek öğretmenin önem ve değerini çok net olarak ifade etmiştir. Büyük Önderimiz, Başöğretmenimiz Atatürk ‘Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır…’ diyerek öğretmenlik mesleğinde fedakârlığa vurgu yapmıştır” dedi.

 

“ZAMAN LAF DEĞİL, İCRAAT ZAMANIDIR”

 

Eğitim süreçlerinde yaşanan sorunlara değinen Dağtekin, “İçinde yaşadığımız 21. yüzyıl bağlamında eğitim süreçlerinde yaşanan sorunlarla birlikte, öğretmenin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler de artmıştır. Ama maalesef bu süreçte eğitim ordumuzun neferleri öğretmenlerimiz hem maddi hem de manevi birçok sorunla karşı karşıyadır. Fedakârca çalışan öğretmenlerimiz enflasyon belasının altında ezilmeye layık değildir.Çünkü öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değer, çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemize verilen değerdir. Öğretmenleri sadece 24 Kasım’da değil, yılın her günü baş tacı ettiğimizi göstermek adına onların sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görmeli ve çözüm üretmek için gayretkeş olmalıyız. Bu noktada diyoruz ki;  Zaman laf değil, icraat zamanıdır. İşe Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilerek başlanmalıdır. Tekrar vurgu yapmak gerekirse eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir. Diğer tüm değişkenler öğretmenden sonra gelir. Öğretmeni huzurlu kılmadan, öğretmenlerimizin beklentilerini karşılamadan, öğretmen eksikliğini gidermeden eğitimde başarı elde etmek mümkün değildir.

 

ŞEHİT EDİLEN ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

 

Ayrıca belirtmek isteriz ki; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi bizim için çok anlamlıdır, değerlidir. Devletimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Atatürk’ü bu özel günde özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz. Öte yandan kalleş PKK tarafından katledilen Neşe Alten, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehit öğretmenimizi de minnetle yâd ediyoruz. Toprak bütünlüğümüze, birlik ve dirliğimize kast eden, bir ülkenin kalkınmasının itici gücü olan eğitimi zayıflatmaya çabalayan bölücüler bilsin ki; bu ülkede ‘Neşe Altenler’, ‘Aybüke Yalçınlar’, ‘Necmettin Yılmaz’lar tükenmez. Varlığını, bilgisini, birikimini ülkemizin geleceğine adayan öğretmenlerimiz, Öğretmenler Günü’nün gururunu yaşıyorlar. 24 Kasım Öğretmenler Günü’n kutlu olsun öğretmenim. Bu gurur senin, bu gurur bu ülkenin aydınlık geleceğini yetiştirenlerin”  şeklinde konuştu.

 

Programda, Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu emekli olan üyelerimize plaketlerini verdi. Ardından program müzik dinletisiyle devam etti.