GAZİPAŞALI ÇİFTÇİLERİN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEYEN ZİRAAT ODASI BAŞKANI YUSUF ÇELİK: DESTEKLERE İHTİYACIMIZ VAR

GÜNCEL 23.11.2021 02:08:06 0
GAZİPAŞALI ÇİFTÇİLERİN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEYEN ZİRAAT ODASI BAŞKANI YUSUF ÇELİK: DESTEKLERE İHTİYACIMIZ VAR

Girdi maliyetleri altında ezilen çiftçilerin desteklere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Çelik, “Hâlihazırda yapılan desteklerden vergi kesilmemesi yönünde de taleplerimiz var. Çiftçilerimizin yaşadığı zorlukların farkında ve yanındayız” dedi.

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği tarım desteklerinin yüzde 1’e çıkarılması ve desteklerden kesilen yüzde 4 oranındaki stopaj vergisinin kaldırılması ile ilgili taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için üreticilere yapılan tarım desteklerinin artması konusunda açıklama yapan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,” Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhuriyet’imizin 100.yılı olan 2023’te 150 milyar dolarlık hasıla, 40 milyar dolarlık ihracat, artan nüfus ve turist besleme hedeflerine ulaşabilmemiz için tarım desteklerinin kanunun öngördüğü şekilde yüzde 1’e çıkartılması gerekiyor. Bütün zor şartlara rağmen bugünkü üretimi, bugünkü istihdamı, bugünkü ihracatı gerçekleştiren çiftçilerimiz desteğin neredeyse 2 katına çıkarılmasıyla adeta şahlanacaktır. Bu müjdeyi bekliyor, destek artışını sadece çiftçimiz ve üreticilerimiz için değil ülkemiz insanı için de bir zorunluluk olarak görüyoruz.  Çiftçimiz desteklerden yüzde 4 oranında stopaj kesilmesinden şikayetçi, bu konuyu zat-ı halinize de iletmiştik. Sanki çiftçimiz zirai kazanç elde ediyormuş gibi desteklerde de yüzde 4 oranında kesinti yapılıyor. Biz bunu destek olarak biliyorduk, o zaman adına destek değil gelir diyelim. Bu bir babanın kırtasiye ve okul masrafları için çocuğuna verdiği paradan kesinti yapmasına benziyor. Bu yüzde 4 oranın kaldırılmasını talep ediyoruz” demişti.

 

“MÜRACATLARIMIZI YAPIYORUZ”

 

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın talepleri hakkında konuşan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar, çiftçilere verilen desteklerin milli gelirin yüzde birinden az olmaması yönündeki taleplerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı programlarda dile getiriyor. Biz de desteklerin neredeyse iki katına çıkarılması yönünde talepleri gerekli mercilere iletiyoruz. Çiftimize can suyu olan desteklere artan girdi maliyetleri nedeniyle her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Halihazırda yapılan desteklerden vergi kesilmemesi yönünde de taleplerimiz var. Çiftçilerimizin yaşadığı zorlukların farkında ve yanındayız. Bu zorlukları hep beraber aşmak için gerekli yerlere müracaatlarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27