GAZİPAŞA’DA TATİL YAPAN RUS TURİST GİRDİĞİ DENİZDE BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

ASAYİŞ 19.11.2021 16:32:24 0
GAZİPAŞA’DA TATİL YAPAN RUS TURİST GİRDİĞİ DENİZDE BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Gazipaşa’da tatil yapan Rus turistin serinlemek için girdiği deniz sonu oldu. Dalgalı denizde bir süre yüzen genç boğularak can verdi.

 

Gazipaşa’da arkadaşlarıyla tatil yapan 24 yaşındaki Rus uyruklu Aidar İakupov,  yüzmek için girdiği denizde boğularak can verdi. Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Selinus Sahili Kızılin mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Gazipaşa’da arkadaşlarıyla birlikte tatil yapan Aidar İakupov, bugün sabah saatlerinde denize girmek için Kızılin’e geldi. Sahile inen gençler, denizin dalgalı olmasına aldırış etmeden yüzmeye başladı. Bir süre sonra kıyıya doğru yüzmeye başlayan arkadaşları Aidar İakupov’un, 100 metre açıkta yüzeyde hareketsiz kaldığını fark etti. Turistlerin yardım isteğini gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.  Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 

İMDADINA BALIKÇILAR YETİŞTİ

 

Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, olay yerine gelmeden Gazipaşa Limanı’nda bulunan balıkçılar turistlerin imdadına yetişti. Balıkçı teknesi ile genci kurtarmak için harekete geçen balıkçılara, Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan işçi de yardım etti. Yüzerek balıkçı teknesine ulaşan işçi ve balıkçılar, su yüzeyinde görülen Rus genci tekneye alarak limana getirdi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Aidar İakupov’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaşamını yitiren gencin arkadaşları, olay yerinde gözyaşı döktü.

 

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Aidar İakupov’nun cansız bedeni, Gazipaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00